16 Haziran 2016 00:53

‘Nurcan’ın katiline indirim istemiyoruz’

Küçükçekmece’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Nurcan Arslan’ın ailesi bugünkü ilk duruşma için kadın örgütlerine çağrı yaptı

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

İstanbul Küçükçekmece’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Nurcan Arslan’ın ailesi bugün görülecek ilk duruşma için kadın örgütlerine ve kamuoyuna çağrı yaptı. Arslan’ın katil zanlısının en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen aile, sanığın indirim almadan yargılanması için başlattıkları imza kampanyasına da destek bekliyor. Arslan’ın ilk duruşması bugün Bakırköy Adliyesinde. 

Nurcan Arslan, Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde 30 Ocak 2016’da arkadaşlık teklifini reddettiği gerekçesiyle zanlı Abdullah Melih Barış tarafından 10 kurşunla katledildi. Arslan ailesi duruşma günü yaklaşırken hazırladıkları broşürlerle ve imza kampanyasıyla kadın cinayetlerine ilişkin bütün basından, kamuoyundan ve demokratik kitle örgütlerinden destek bekliyor. 

‘KADIN CİNAYETLERİ SIRADANLAŞTI’

Duruşma öncesi görüştüğümüz Nurcan Arslan’ın kız kardeşi Gülcan Arslan, kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirterek kadın cinayetlerinin sıradanlaştığını söyledi. Gülcan, “Her gün haberlerde görüyoruz eşleri tarafından, eski sevgilileri tarafından öldürülen kadınları. Bunlara artık bir dur dememizin zamanı geldi” dedi. Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Gülcan, “Nurcan, zanlının arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesiyle öldürüldü. Zaten o kişi psikopat ruhlu bir kişiydi. Nurcan’ın katili Tokat Almus’ta bir mahallede muhtar aynı zamanda bir eczanede çalışıyor. İstanbul’a muhtarlar toplantısına gidiyorum diyerek 3 günlüğüne izin alıp geliyor. Nurcan’a son bir kez görüşmek için baskı yapıyor. Nurcan görüşmek için gittiğinde teklifini reddedince de öldürüyor” diye konuştu. Duruşmaya destek gelmesi için broşür dağıtmaya başladıklarını söyleyen Gülcan, “Herkesin desteklerini bekliyoruz, mahkemeye katılımın yüksek olmasını bekliyoruz” dedi.

Nurcan’ın erkek kardeşi Murat Arslan da katil zanlısının indirimsiz en ağır cezayı almak istediğini söylüyor ve ekliyor, “Duruşmadan tek beklentimiz adaletin yerini bulması.” 

Cinayetin planlı olduğunu düşündüklerini ifade eden Murat Arslan durumu şu şekilde özetliyor, “Nurcan daha önceden Tokat Almus’tan tanışıyor bu kişiyle. Normal sıradan bir kadın erkek arkadaşlığı var. Karşı taraf bu ilişkiyi yanlış yorumluyor kafasında. Daha sonra Nurcan İstanbul’a geldiğinde bu teklifler davam ediyor fakat Nurcan reddediyor. Sürekli bir taciz var yani. Muhtarlar toplantısı var diyerek arkadaşıyla beraber özel bir araçla İstanbul’a geliyor. Yanında ruhsatsız bir de silahı var, cinayeti işlediği silah. Dolayısıyla biz bu katilin cinayeti kafasında tasarlayarak geldiğini, planladığını düşünüyoruz. Olayın öncesinde Nurcan’a mesaj atıyor ve ‘Ben seni son kez göreceğim, bir şey söyleyeceğim daha da seninle görüşmeyeceğim’ diyor. Nurcan da kabul ediyor. Olayın olduğu yere gidiyorlar. Nurcan rezidansa girmek istemeyince tartışmaya başlıyorlar. Zanlı silahı çekip ateş ediyor.” 

‘DÜN ÖZGECAN, BUGÜN NURCAN, YARIN HANGİ CAN?’ 

Nurcan Arslan için hazırlanan broşürde şu ifadeler yer alıyor: “2016 yılının 10. kadın cinayetiydi Nurcan. Bu yılın sadece ilk dört ayında 113 kadın katledildi. Namus, kıskançlık, aldatılmak, aşk, sevgi, kışkırtmak, terk edilmek, reddedilmek, boşanmak... Sebepler saymakla bitmez ama hepsinin sonuç olarak kaynaklandığı ve güç aldığı bir yer vardı erkek egemenliği. Türkiye’de günde 3 kadın öldürülmektedir. Ve en hafif ceza, en çok indirim kadın cinayeti ve taciz davalarında verilmektedir. Bizler Nurcan Arslan davasının takipçileri olarak Türkiye’nin istisna davalarından biri olan Özgecan davası gibi zanlının indirimsiz ceza alması için ve başka kadınların katledilmemesi ve yaygınlaşıp meşrulaşmaması için hepinizi 16 Haziran 2016’da Bakırköy Adliyesinde görülecek olan duruşmaya katılmaya davet ediyoruz. Dün Özgecan bugün Nurcan, yarın hangi can!” 

ÖNCEKİ HABER

Gurbetçi işçi perişan Aliağalı huzursuz

SONRAKİ HABER

Ayhan Bilgen: Toplum otoriterliğe karşı kararlı olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...