01 Haziran 2016 11:00

EMEP yöneticisine ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ iki ayrı dava

EMEP Genel Yönetim Kurulu Üyesi Umut Yeğin hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla açılan soruşturmalar davaya dönüştürüldü.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Genel Yönetim Kurulu Üyesi Umut Yeğin hakkında 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrasında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla açılan soruşturmalar, alınan ifadelerin ardından Van 4. Asliye Ceza Mahkemesi ve 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iki ayrı davaya dönüştürüldü.

10 Ekim katliamının üzerinden aylar geçmesine rağmen sorumlular ve katliama ilişkin istihbaratı dikkate almayanlar soruşturulmazken, katliamı protesto edenlere ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davaları açılmaya devam ediyor. 10 Ekim Ankara Katliamı sonrasında Van’da katliamı protesto etmek için 11 Ekim ve 12 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlerde ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği iddia edilen EMEP GYK Üyesi Umut Yeğin’e iki ayrı dava açıldı. 

Dava dosyasında 11 Ekim ve 12 Ekim 2015 tarihlerinde EMEP, HDP, DBP, KESK ve DİSK tarafından düzenlenen ve binlerce Vanlının katliamı kınamak için yürüdüğü eylemlere katılanlar ‘öğrenci’ olarak nitelendirilerek Yeğin için, “Öğrenci olduklarını düşündüğümüz grubu sürekli yönlendirerek, gruba ‘Katil Erdoğan’ şeklinde sloganlar attırdığı görülmektedir” ifadelerine yer verildi. İddianamede, “Katil Erdoğan sloganının, eleştiri hürriyeti kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığı” öne sürüldü. 

Yeğin, 9 Haziran ve 23 Haziran tarihlerinde hakim karşısına çıkacak. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haydarpaşa Tren Garı Kitap Günleri başladı 

SONRAKİ HABER

Medeni’ye en güzel hediye barış için, birlikte mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa