01 Haziran 2016 10:38

Haydarpaşa Tren Garı Kitap Günleri başladı 

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri başladı.

Paylaş

Yüzün üzerinde yayınevi, altı yüz yazar ve ellinin üzerinde söyleşi ve etkinliğin gerçekleşeceği Kitap Günleri 5 Haziran Pazar akşamına kadar devam edecek.
8. Kitap Günleri’nin açılış töreni Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, onur konuğu Selim İleri, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, Prof Dr. İlber Ortaylı, yayıncı, yazar ve kitap severlerin katılımıyla gerçekleşti.

SELİM İLERİ: TÜM İSTEĞİM İNSANLARI BARIŞTA GÖRMEK

Onur konuğu Selim İleri konuşmasında şunları söyledi: Burada sizlerle birlikte olmak beni yıllar öncesine çok eskilere götürüyor. Artık yolun sonundayım. Önümde tasarılar, hayaller yok. Buna gülümsediğim de oluyor. Bütün istediğim yeryüzünün insanlarını uçsuz bucaksız barışta görmek. 

Fuarın onur konuğu olmasının onu çok heyecanlandırdığını ifade eden İleri; Sevgili Kadıköy’ünde en yakın yoldaşım kitaplar, eserlerle tanıştım. Bütün hayatımın anlamı oldular. Kitaplara şimdi gözyaşlarıyla teşekkür ediyorum” dedi.

‘HAYDARPAŞA’YI YAŞATACAĞIZ’

Açılış töreninde konuşan Kadıköy belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Haydarpaşa Garı’nın Anadoludan İstanbul’a ilk gelenler için açılan bir pencere olduğunu hatırlatan Nuhoğlu “ Haydarpaşa’yı daha iyi anlatabilmek için burada yapmayı tercih ettik. Buraya gelen kitapseverlerle Haydarpaşa tarihini tekrar yaşayacağız. Kitap günlerinin geleceğe açılan bir kapı olarak o trenlerin buradan tekrar hareket etmesini Haydarpaşa Garını tekrar canlanlandıracağı düşüncesindeyim” dedi

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu ise “Haydarpaşa Gardır, gar kalacaktır. Buradan biz trenlere binip yolculuk edeceğiz.” diyerek başladığı konuşmasında Kitap günlerinin Haydarpaşa’da yapılmasının çok kıymetli olduğunu belirtti. 8. Kitap Günleri onur konuğunun Selim İleri olmasının çok önemli ve değerli olduğunu söyleyen Zeynioğlu Selim İleri Kadıköy’ün yetiştirdiği ender yazarlardan biridir” dedi.

YÜZLERCE YAZAR OKURLA BULUŞACAK

5 Haziran’a kadar Haydarpaşa Gar İstasyonu peronlarında gerçekleşecek Kitap Günlerinde pek çok usta yazar ve etkinlik okuyucu ile buluşacak. Beş gün boyunca sürecek etkinlik ve imza günlerinde Ataol Behramoğlu, Taner Timur, Onur Caymaz, Adnan Özyalçıner, Enver Aysever, Mine Kırıkkanat, Onur Öymen, Buket Uzuner, Emre Kongar, Özgür Mumcu, Hüsnü Mahalli, Mustafa Sönmez gibi pek çok usta yazar ve şair kitaplarını imzalayacak.

Kitap Günleri’nde ellinin üzerinde söyleşi, panel ve belgesel gösterimi de yapılacak.

TRENDE KİTAP KEYFİ

İmza günlerinin bir kısmının da tren vagonlarında gerçekleştiği Kitap Günleri’nde isteyen herkes vagonlara oturup kitap okuyabilecek. Belediye tarafından temizliği yapılan iki tren okurları bekliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İşkenceli gözaltıya takipsizlik verilmesine tepki 

SONRAKİ HABER

EMEP yöneticisine ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ iki ayrı dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...