31 Mayıs 2016 14:45

Serbest gazeteci Emin Demir tutuklandı

Mersin'de serbest gazetecilik yapan Emin Demir, "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. 

Paylaş

Mersin'de serbest gazetecilik yapan Emin Demir, sosyal medyada yaptığı paylaşımları nedeniyle "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne ifadeye çağrılan Demir, işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra Demir, "Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hâkimliğine sevk edildi. 

Sorgu hâkimliğinde ifadesi alınan Demir, "Ben gazeteciyim. Daha önce DİHA'da çalışıyordum, şuan da serbest gazetecilik yapıyorum" dedi. Sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlarının haber içerikli olduğunu kaydeden Demir, savunmasının devamında "Bu paylaşımlar Türkiye'de yasal olarak yayın yapan, gazete ve haber sitelerinde yapılan paylaşımlardır. Yapılan paylaşımlarda haberi yapan site ve gazetelerin linki de verilmiştir" dedi. 

Demir, söz konusu paylaşımları gazetecilik mesleğinin bir gereği olarak yaptığını kaydederek, suçlamaları kabul etmedi. Ardından söz alan Demir'in avukatı Abdulselam Demir, müvekkilinin yaptığı paylaşımların haber olduğunu, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Demir, müvekkilinin kendi rızası ile ifadeye geldiğini ve bunun göz önüne alındığında kaçma şüphesinin olmadığı, yargılanması dahilinde tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Sorgu hakimliği ise "Örgüt propagandası yapmak" suçunun vasıf ve mahiyeti hakkında kuvvetli suç şüphesi olduğundan, yapılan paylaşımların içeriği ve adedinin göz önüne alındığında kaçma şüphesine karşı Demir'in tutuklanmasına karar verdi. 

Tutuklanan Demir, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

AYM, dokunulmazlıkları cuma günü gündemine aldı

SONRAKİ HABER

19 işçinin öldüğün madenin sahibine 'humanist yaklaşım'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa