20 Mayıs 2016 17:47

HDP Kocaeli: Barış ve demokrasi mücadelesinden kopmayacağız

HDP Kocaeli İl Örgütü dokunulmazlıkların kaldırılmasını yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Paylaş

HDP Kocaeli İl Örgütü dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, “Gücümüzü meclis sandalyelerinden değil, yüzyıllardır insanlığın bitmeyen özgürlük mücadelesinden ve barış beklentisinden alıyoruz” dedi.

İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda mecliste dokunulmazlıkların kaldırılmasının hemen ardından HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen vatandaşlar, dokunulmazlıkların kaldırılmasını protesto etti. “Demokratik siyaset engellenemez” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atan vatandaşlar tepkilerini dile getirirken basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı İbrahim Ergin okudu.

‘BARIŞI BİRLİKTE İNŞA EDELİM’

“Dokunulmazlık kararına imza atanlar, tıpkı Denizlerin idamına el kaldıran milletvekilleri gibi utançla anılacaktır. Bu kirli Saray oyunu ülkemizin demokratik güçlerinin meydanlarda büyüttüğü barış ve demokrasi çığlığı ile aşılacaktır” diyen Ergin, bu kumpasın halkın barış iradesini sahiplenmesiyle bozulacağını belirtti. Barışa ve demokratik geleceğe dair umutları olan insanları birlikte mücadeleye davet eden Ergin, “Bütün demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, aydınları ve emekçi halklarımızı birlikte mücadeleye, barışı hep birlikte inşa etmeye davet ediyoruz” dedi (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'20 Mayıs darbe kararını tanımıyoruz'

SONRAKİ HABER

Karin ile Müjgan ya da Asiye Kabahat’ten Şarkılar Dinlediniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...