27 Nisan 2016 06:08

Özgür Gelecek çalışanı Sevil Doğan serbest bırakıldı

Özgür Gelecek gazetesi çalışanları ve okurlarının evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınan 10 kişiden biri olan Sevil Doğan serbest bırakıldı.

Paylaş

İstanbul’da bulunan Özgür Gelecek gazetesi çalışanları ile okurlarının evlerine eşzamanlı baskın yapılmış, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM Şube ekipleri tarafından yapılan baskında Özgür Gelecek gazetesi çalışanlarının kaldığı evde arama yapan polisler, çalışanlar Sevil Doğan ve Rahime Karvar’ı gözaltına almıştı. Haber Nöbeti kapsamında bölgede zor koşullarda görev yapan gazetecilerle dayanışmak için Diyarbakır’a giden gazetecilerden biri olan Sevil Doğan, daha sonra serbest bırakıldı. 

ETHA'nın haberine göre; Özgür Gelecek ve Partizan dergilerinin çalışan ve okurlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 2'si gazeteci 14 kişi hala İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Özgür Gelecek dergisinin çalışanları Rahime Karvar ile Erzurum büro çalışanı Tufan Çiçek'in de içinde olduğu 14 kişi hala gözaltında tutuluyor.

Avukat Ezgi Duman, dosyada gizlilik kararı olduğu için ayrıntıları bilmediklerini söyledi ve ekledi: "Ancak dün sorgusu yapılan ve susma hakkını kullanan 7 müvekkilimize sorulan soruların tamamı, katıldıkları demokratik eylemler, basın açıklamaları ve mitinglerle ilgiliydi." (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'Hakaret yok, politik bir eleştiri yaptık'

SONRAKİ HABER

Freedom House: Türkiye’de basın özgür değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...