22 Nisan 2016 13:26

Tacize ‘İnandırıcı delil yok’ diye takipsizlik

Cumhuriyet Başsavcılığı Valfsel fabrikasında Genel Müdür tarafından tacize uğradığını söyleyen Zuhal Güneş’in şikayetine takipsizlik kararı verdi

Paylaş

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, E.C.A grubuna bağlı Valfsel fabrikasında Genel Müdür H. O. tarafından tacize uğradığını söyleyen Zuhal Güneş’in şikayetini değerlendirerek takipsizlik kararı verdi. Başsavcılık gerekçesinde “Cinsel saldırıda somut kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” dedi.

Valfsel fabrikasında 25 yıldır sekreterlik yapan 48 yaşındaki Zuhal Güneş 19 Şubat’ta genel Müdürü H. O. tarafından cinsel tacize uğradığını söylemiş ve 26 Şubat’ta Manisa Cumhuriyet  Başsavcılığına şikayette bulunarak hukuk savaşını başlatmıştı. Savcılık Güneş’in şikayetini 54 gün sonra değerlendirerek “Kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” dedi. Gerekçe ise; “Soyut iddia dışında somut kesin ve inandırıcı delil bulunamaması.” Zuhal Güneş’in ardından 30 yaşındaki D.K’nin de Genel Müdür tarafından tacize uğradığına dair savcılığa verdiği ifade şikayet dosyasında yer almıştı.

‘MÜCADELEME DEVAM EDECEĞİM’

Zuhal Güneş kararın ardından yaptığı açıklamada, “İş Kanunu’nun 25/II-B maddesine göre işten atıldım. Maddenin içeriğinde işçinin işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarf etmesi veya davranışlarda bulunması yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunması yer alıyor. Tacize uğrayan ben iken şu anda mağdur görünmeye çalışanlar kendileri. H. O. olayın yaşandığı gün ile ilgili yalan ifadeler ile tacizde bulunmadığını kanıtlamaya çalışıyor. Vakıf yöneticisi Gaye Akçen ise ‘Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız’ açıklamasında bulunmuş ancak benim konu ile ilgili vakıf adına açmış olduğum bir dava yok. Benim hukuk savaşım tacizci H. O. ile ilgili. Her ne kadar savcılık takipsizlik kararı verse de ben hukuk mücadeleme devam edeceğim. Tüm yasal haklarımı kullanacağım. Adalete yine de güvenmek istiyorum” dedi.

TACİZ NÖBETİ DEVAM EDECEK

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden Semiha Hasgör, bu güne kadar olayın takipçisi olduklarını ve Zuhal Güneş’in yanında olmaya devam edeceklerini  söyledi. Taciz nöbetinin 14. gününde olduklarını hatırlatan Hasgör, Muğla’dan Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir’e, Bursa’ya ve Konya’ya kadar tacize karşı kadınların dayanışma gösterdiğini söyleyerek nöbeti dava açılana kadar devam ettireceklerini duyurdu.

KARARA İTİRAZ EDİLECEK

Zuhal Güneş’in avukatı Dicle Arar kararı üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti. Arar savcılığın takipsizlik kararını bugün aldıklarını, gerekçeyi inandırıcı bulmadıklarını belirterek, “Müvekkilimin işten çıkartılması ile ilgili aynı tarihte bir faks çekildiği iddia ediliyor. Faksın içeriğinde ise Zuhal Güneş’in zaten işten çıkartılması için karar alındığı belirtiliyor. H. O’nun müvekkilimi işten çıkarmak için üst kurula faks çekmesine usul olarak gerek yok. Kendisi zaten  işten çıkartma yetkisine sahip. H. O.’nun tacizden sonra müvekkilimizle ilgili deliller oluşturmaya çalıştığını görüyoruz. Tacizin yaşandığı saati zaten biliyoruz. İtirazlarımızda faksın saatine kadar birçok detayı gözden geçireceğiz” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Parsel parsel’ davası ertelendi

SONRAKİ HABER

‘Barışa tez yasak’ Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa