14 Nisan 2016 12:40

‘Mor perde’ Mardin’de açılıyor

Paylaş

‘Kadın Dayanışması Yaşatır’ sloganıyla 12 Mart’ta başlayan 14. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, İstanbul, Hatay, Adana ve Bodrum’un ardından 16 ve 17 Nisan tarihlerinde Mardin’de olacak.

Arin Kadın Merkezi ortaklığıyla, 12 filmlik programla Sinemardin’de sürecek festivalde ‘Kadın Dayanışması Yaşatır’ bölümünden Maryam Ebrahimi ve Nima Sarvestani’nin yönettiği ‘Parmaklıklar Ardında Burkasız / No Burqas Behind Bars’, Deepa Dhanraj’ın yönettiği ‘Kadınların Adaleti / Invoking Justice’ ve Ilse van Velzen ve Femke van Velzen’in yönettiği ‘Satılık Adalet / Justice for Sale’ filmi izleyiciyle buluşacak.

‘Kadınların Sineması’ bölümünde ise Leyla Toprak’ın yönettiği ‘Uzak mı / Distant’, Lucia Valverde’nin yönettiği ‘Sıcak Hava Dalgası / The Heat Wave’, Belmin Söylemez’in ustası Bilge Olgaç’ı anlattığı belgeseli ‘Bilge ve Öğrencisi / Bilge and Her Apprentice’ filmi Bodrum programında yer alacak.

‘Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da Kadınların Sineması’bölümünde, yönetmenliğini Diana Nava’nın yaptığı ‘Coria ve Deniz / Coria and the Sea’ ve Baran Reihani’nin yönettiği’ Binlercesinden Biri / One of Thousands’ filmi ile festivalin klasikleşmiş bölümlerinden olan ‘Kendine Ait Bir Cüzdan’ bölümünden Stella Kyriakopoulos’un yönettiği ‘Volta’ filmi gösterilecek. Ayrıca ‘Chantal Hakkında Her Şey’ toplu gösteriminden ‘Patlat Şehri / Saute Ma Ville’ izleyiciyle buluşacak.

Filmmor, Arin Kadın Merkezi ortaklığıyla gittiği Mardin’den sonra İzmir ve Van’da izleyiciyle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Makedonya’da ‘telekulak’ isyanı

SONRAKİ HABER

Antalya'da BES Üyesi Güven Türkay'ın yaptığı paylaşım nedeniyle işten atılması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...