05 Nisan 2016 19:58

Kutlu Esendemir'in de aralarında olduğu gazeteciler serbest bırakıldı

Paylaş

Karşı gazetesine dair yapılan operasyonda gözaltına alınan gazeteciler ve gazetenin sahibi serbest bırakıldı.

Gazeteciler Kutlu Esendemir, Mehmet Bozkurt ve Murat Kazancı, Karşı gazetesi sahibi Turan Ababey ve yazar Emre Erciş nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılırken Esendemir dışındaki diğer isimler hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Esendemir, serbest kalması sonrası Evrensel'e yaptığı açıklamada "Hakkımda somut hiçbir delil yoktu dosyada" dedi.

'SİZDEN KORKAN SİZİN GİBİ OLSUN'

Gazeteci Kutlu Esendemir, hakkında 'Cemaat operasyonu' kapsamında gözaltı kararı olduğu iddiaları üzerine dün (Pazartesi) Türkiye'ye döndü. "Sizden korkan sizin gibi olsun..." diyen Esendemir, avukatı ile birlikte ifade vermeye gitti.

Kutlu Esendemir, Türkiye'ye dönüş yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi ve twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: "sizden korkan sizin gibi olsun... istanbuL'dayım. cemaat ne uLan! insan "kızıL tugayLar", "baider meinhoff" der!"

Esendemir'i karşılamaya, gazeteci kökenli CHP Eski Milletvekili Melda Onur ve Avukat Çağrı Çetin gitti. Melda Onur da, Esendemir'in ülkeye sorunsuz girişini bildiren şu tweetleri paylaştı: "Gazeteci arkadaşımız Kutlu Esendemir ülkeye döndü, sorunsuz bir şekilde pasaportu geçti. Demek ki yakalama kararı yok. Bilginize."

Onur bugün de (salı) şu tweeti paylaştı: "Gazeteci arkadaşımız @kutLuesendemir saat 14:30'da Vatan Emniyet'e ifadeye gidecek. Dostlarının, yoldaşlarının bilgisine..."

Esendemir, bugün ifade için Aksaray Vatan'daki Emniyet binasında bulunan Mali Şube Müdürlüğü'ne gitti. Esendemir'in buradaki ifadesinin saat 14.30'dan 18.00'e kadar devam ettiği öğrenildi. Esendemir'in savcılık ifadesinin ise yarım saat kadar sürdüğü belirtildi.

Gazeteci Kutlu Esendemir'e genel yayın yönetmenliği görevini yapmış olduğu Karşı Gazetesi'nde çıkan ve iktidarı rahatsız eden bazı haberlerle ilgili sorular yöneltildiği ifade edildi.

Esendemir, ardından da adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Mahkeme, Esendemir'le birlikte Mehmet Bozkurt ve Murat Kazancı, Karşı gazetesi sahibi Turan Ababey ve yazar Emre Erciş'i serbest bıraktı. Esendemir dışındaki diğer isimler hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

ESENDEMİR: DOSYADA HİÇBİR SOMUT DELİL YOKTU

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Esendemir, Evrensel'e yaptığı açıklamada "Hakkımda somut hiçbir delil yoktu dosyada. Zaten gazetecilik kariyerimin hem muhaliflik hem de devlet içindeki derin yapılarla mücadele üzerine kurulu olduğu biliniyor. Serbest bırakıldım. Benim için şaşırtıcı bir şey olmadı" dedi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barça ve Bayern evinde kazandı

SONRAKİ HABER

Bombalı araç saldırısıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...