03 Nisan 2016 11:48

Konteyner kent protestosuna jandarma saldırdı

Maraş’ta Suriyeli mülteciler için yapılacak konteyner kentin yerine ve yapılış şekline itiraz eden köylülere jandarma saldırdı. Daha uygun yerler olduğu halde konteyner kentin 25 köyün mera olarak kullandığı araziye yapıldığına ve bu alanın hukuksuz olarak ellerinden alındığına dikkat çeken köylüler, tüm itirazlara rağmen konteyner kenti bu bölgeye yapmakta ısrar eden hükümete tepki gösterdi.

Paylaş

Sivricehöyük (Terolar) Mahallesi’nde yapımına başlanan AFAD Kampı’na karşı Maraş Yaşam Platformu öncülüğünde başlatılan çadır nöbeti, dün ülkenin dört bir yanından binlerce kişinin katılımıyla miting alanına dönüştü. Arama noktalarında engellere rağmen halk uzun araç konvoylarıyla miting alanına ulaştı.

‘MÜLTECİLİK NEDİR EN İYİ BİZ BİLİRİZ’

Tam bir şölen alanına dönen mitingde Platform adına konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Maraş Şube Başkanı Salman Akdeniz, günlerdir süren direnişi ve amaçlarını şu sözlerle anlattı: “Bizim derdimiz mültecilerle değil. Oradaki savaşta mağdur edilerek, yerlerinden yurtlarından edilmiş o mazlum halklarla bir sorunumuz yok. Mülteci olmanın ne demek olduğunu bu coğrafyada Pazarcık, Elbistan, Nurhak’taki Alevi Kürt yurttaşlar iyi bilirler. Yıllarca mülteci olduk başka ülkelerde. Biz yer seçiminin yanlış olduğunu düşünüyoruz, bunca itiraza rağmen bu ısrara karşı da mücadele etmeye devam edeceğimizi söylüyoruz.”

Yer seçimine itiraz eden ve platform bileşeni olan köy muhtarları ve platform avukatları da söz alarak, süreçteki hukuksuzluklara dikkat çektiler.

Mitinge Maraş ve bölge illerinden çok sayıda Alevi örgütü temsilcisi dışında HDP, EMEP, CHP, ÖDP gibi siyasi partilerin il, ilçe ve merkez yöneticileri de katıldı. Ayrıca HDP Milletvekilleri Mahmut Toğrul ve Müslüm Doğan da bölge halkına destek vermek üzere alandaydı.

JANDARMA SALDIRDI

Konuşmaların sürdüğü sırada kalabalıktan bir kesimin inşaat alanına gitmek istemesi üzerine jandarmanın gazlı saldırısı başladı. Kitle içinden iki kişi gözaltına alınırken, jandarmanın gaz fişeklerini, platformun önünde konuşmaları dinleyen kalabalığa doğru atması dikkat çekti. Yoğun gaza maruz kalan alanda çok sayıda yaşlı ve çocuk da gazdan etkilendi. (Maraş/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Büyük askeri zafer kazandık

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta mahallelere tank ve obüs atışları devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa