18 Mart 2016 16:38

Hayat TV: Sabah Gazetesi eliyle bir provokasyon süreci işletiyor!

Paylaş

Hayat Televizyonu, Sabah gazetesinin "Ankara'da 37 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği PKK saldırısını unutturmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Hayat TV, canlı yayında bir skandala imza atmıştı." ifadelerini kullanarak yaptığı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaparak Sabah Gazetesi eliyle bir provokasyon süreci işletildiğini ve Hayat Televizyonu’nun hedef haline getirildiğini belirtti.

Hayat Televizyonu Sorumlu Genel Müdürü Gökhan Çetin tarafından yapılan açıklama: 

“Ankara katliamının ardından yaptığımız canlı yayın nedeniyle televizyonumuz hakkında hakaretamiz ifadeler kullanan Sabah Gazetesi, yaptığı bir haberle yine televizyonumuzu hedefe koydu. "Ankara'da 37 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği PKK saldırısını unutturmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Hayat TV, canlı yayında bir skandala imza atmıştı." ifadelerini kullandı.

Ankara’da 37 insanımızın yaşamını yitirdiği saldırı sonrası, yakınının ismini veren bir yurttaşımız, “yerin dibine batsın paranız, iktidarınız, başkanlığınız” diyerek isyanını dile getirmişti. 3G cihazıyla yaptığımız bu canlı yayın, milyonların duygularına tercüman olmuştu.

Muhalif, emek, barış ve demokrasiden yana basın yayın organları üzerindeki baskıcı, yasakçı tutum göz önünde bulundurulduğunda, Sabah Gazetesi eliyle, televizyonumuzun hedef gösterildiği bir sürecin işletildiği açık. Sabah'ın kullandığı dil ve uslüp, ülkedeki siyasi kutuplaşma gözetildiğinde, fiziki saldırılara kadar uzanan bir provokasyon sürecinin örgütlendiği de ortada.

Hayat Televizyonunu PKK ile ilişkili bir kanal olarak göstermeye çalışmak, gazetecilikten ve gerçek habercilikten nasibini almamış olmanın somut bir göstergesidir.

Televizyonumuzun kurucuları, yayın ilkeleri, kuruluşunun ardından geçen 8 yılda yaptığı, işçi sınıfının talep ve mücadelesini merkezine alan "emek" yayıncılığı, barış ve demokrasi konusundaki ısrarı, herkes tarafından bilinmektedir. 

Ayrıca; hükümetin "Alo Fatih"lerle yönettiği, aykırı bir ifade kullananın kapı dışarı edildiği, Kabataş'ta olduğu gibi yalan, iftira, çarpıtmanın temel yöntem olarak benimsendiği gazetecilik anlayışının aksine, televizyonumuzun iktidar ve egemen güç odaklarıyla da en ufak bir ilişkisi yoktur. 

Bütün bu saldırı, provokasyon, susturma ve bastırma girişimine karşı televizyonumuz, varlık sebebi olan işçi sınıfı ve emekçi halkın çıkarları doğrultusunda yayın yapmaya, barış ve demokrasiyi ısrarla savunmaya devam edecektir.”

Gökhan Çetin ayrıca Sabah Gazetesine, tekzip gönderip suç duyurusunda bulunma kararı aldıklarını da dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

‘Adı sanı belli olmayan' Hayat TV'den Sabah'a cevap!

 

ÖNCEKİ HABER

Cunda Adası’da moloz tepesi oluştu

SONRAKİ HABER

Cenevre’de hâlâ uzlaşı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa