17 Mart 2016 12:36

Akademisyen Stephenson sınır dışından ders verdi: Pes etmeyeceğim

Sınır dışı edilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson, üniversitedeki dersine Skype üzerinden bağlanarak, " Pes etmeyeceğim, devam edeceğim; uzun süre bu mücadelenin bir parçası oldum ve vazgeçmeyeceğim" dedi.

Paylaş

Çantasında HDP'nin Newroz bildirisi bulunduğu için hakkında önce gözaltı kararı alınan ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan ancak savcılığın mahkemeden sınır dışı kararı verilmesini istemesinin ardından sınır dışı kararını beklemeden Türkiye'yi terk ederek İngiltere'ye giden Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson, "Uzun süre bu mücadelenin bir parçası oldum, vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.

'PES ETMEYECEĞİM, DEVAM EDECEĞİM'

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bugün vereceği derse Skype üzerinden bağlanarak konuşan Stephenson, "Türkiye'den gönüllü olarak ayrılmadım. Sizinle orada olmak istiyorum" dedi. Derse, çok sayıda sınıftan farklı öğrenci de katıldı. Üzgün olduğunu belirten Stephenson, "Sizi seviyorum, sizinle gurur duyuyorum, devam edin, bu mesajı yayın. İşimiz çok kolay olmayacak. Umarım en kısa zamanda görüşürüz. Pes etmeyeceğim, devam edeceğim; uzun süre bu mücadelenin bir parçası oldum ve vazgeçmeyeceğim" dedi. 

Tutuklanan üç akademisyenin serbest bırakılması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen Stephenson, Türkiye'nin kötü bir dönemden geçtiğini ve barışta ısrarcı olmak gerektiğini vurguladı.

İktidarın saldırgan davrandığını belirten Stephenson, "Sabırlı, sakin ve pes etmeyen bir tavır takınmamız lazım" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi öğrencileri: Barış isteyen hocalarımızın yanındayız

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: İzmir Kız Lisesi’nde öğrencilere AKP propagandası iddiaları araştırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...