14 Şubat 2016 08:56

YPG sözcüsü: Türkiye'nin iddiaları asılsızdır, Türkiye'ye bir mermi bile sıkmadık

Paylaş

Efrîn Kantonu YPG Resmi Sözcüsü Firat Xelîl, TSK’nin Azez'in Maranaz ve Minih köyleri ile Efrîn'in Şêrawa ilçesine bağlı Mezreha köyüne obüs ve ağır silahlarla saldırılarını değerlendirdi. 

Hawar Haber Ajansı'na (ANHA) konuşan Xelîl, "Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) savaşçılarının Azez ve Efrîn arasındaki cihatçılara darbeler indirerek ilerlediğini", bu ilerleyiş neticesinde Minih askeri hava alanı ve çevresindeki köylerin 11 Şubat'ta ele geçirildiğini belirtti. Xelîl, "Türk devleti Ceyş El Suwar güçlerinin bölgedeki ilerleyişinden rahatsız ve endişeli. O nedenle de Ceyş El Suwar'ın üslendiği Minih ve askeri havaalanı çevresi ile Malikiyê köyünü obüslerle bombalamaktadır" dedi.

'BİR MERMİ BİLE SIKMADIK'

YPG Resmi Sözcüsü Firat Xelîl, TSK'nin YPG ve Ceyş El-Suwar savaşçılarının Türkiye sınır bölgesinde bulunan karakola saldırdığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir şey yok. Güçlerimiz 4 yıldır ne Efrîn üzerinden ne de Rojava'nın başka bir bölgesinden Türk devletine tek bir mermi bile sıkmamıştır."

'TÜRKİYE ÇETELERE YÖNELİK İLERLEYİŞİ ENGELLEMEK İSTİYOR'

TSK'nin bölgeye yönelik saldırı ve iddialarına ilişkin Firat Xelîl, şunları dedi: "Türk devleti Ceyş El-Suwar'ın çetelere karşı ilerleyişinden rahatsız olmaktadır. Ceyş El-Suwar savaşçılarının ilerleyişini durdurmak amacıyla savaşçıların bulunduğu mevziler ve sivil yerleşim yerleri bombalanmaktadır. Türk ordusunun bu bombardımanları neticesinde bazı Ceyş El Suwar savaşçıları yaralanmıştır." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TIR dorsesinden 100'e yakın Suriyeli mülteci çıktı

SONRAKİ HABER

‘Biz de bilirdik sevgiliye çiçek almasını, lakin zamlar eritti çiçek parasını!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...