08 Ocak 2016 07:46

Şırnak'ta zulmün fotoğrafı: Kar altında iki genç beden

Şırnak’ta 4 Ocak gecesi öldürülen iki gencin cenazesi günlerdir polis saldırıları ve engellemesi sebebiyle vuruldukları yerden alınamıyor.

Paylaş

Cizre ve Silopi’deki ablukaya ve asker-polis saldırılarına tepki için günlerdir eylemde olan Şırnak kent merkezinde adı konulmamış bir abluka uygulanıyor.  4 Ocak gecesi Dicle Mahallesi’nde Orman İl Müdürlüğü binasına konuşlandırılan özel harekat polisleri tarafından katledilen 2 gencin cenazesi, o günden bu yana özel harekat polislerinin saldırıları ve engellemeleri yüzünden vuruldukları yerden alınamıyor.  Polis, cenazelerin bulunduğu alanı sürekli ateş altında tutarken kar yağışının devam ettiği kentte 2 gencin bedeni kar altında kaldı.

Halk cenazeleri almak için Dicle Mahallesi’nde nöbet eylemi başlatırken, cenazelere yapılan saygısızlık karşısında Silopi’de katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ın aileleri de 2 gencin cenazesi yerde olduğu müddetçe çocuklarının cenazelerini almayacaklarını açıkladı. Yine, 5 ocak günü Şırnak’ın Bahçelievler Mahallesi’nde zırhlı araçtan açılan ateş sonucu katledilen 19 yaşındaki Çetin Taşar’ın ailesi de aynı gerekçeyle çocuklarının cenazesini almayacaklarını açıkladı.
Şırnak halkı ise cenazelerini alabilmek için hayatı durdurdu. Kepenklerin kapalı olduğu kentte kontaklar da açılmazken; öğrenciler ise okulları boykot etti. Halk cenazelerin bir an önce verilmesini istiyor. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Başika açıklaması: Kararımızın isabetliliği ortada

SONRAKİ HABER

Aziz Yural başından tek kurşunla vurulmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...