07 Ocak 2016 05:51

İHD Eşbaşkanı'na 301'den soruşturma

İHD Adana Şubesi Eşbaşkanı İlhan Öngör, Silvan için yapılan eylemde okuduğu metinde, "Bugün Silvan'da devlet eliyle insanlık suçu işlenmekte, katliamlar olağanlaştırılmaya çalışılmaktadır" dediği için hakkında TCK'nin 301'inci maddesinden soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki saldırıları protesto eden İHD Adana Şube Eşbaşkanı İlhan Öngör Hakkında Türk Ceza Kanunu (TCK) 301'den soruşturma açıldı. Öngör, 11 Kasım 2015 tarihinde İnönü Parkında okuduğu basın metninde geçen "Bugün Silvan'da devlet eliyle insanlık suçu işlenmekte, katliamlar olağanlaştırılmaya çalışılmaktadır" ifadelerden dolayı hakkında soruşturma başlatıldı. 

'NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK'

Soruşturma kapsamında yarın Adana Adliyesi'nde ifade verecek olan Öngör, yargı eliyle insan hak ve özgürlük savunucuları sindirilmeye çalışıldığını söyledi. Yaşam hakkının ihlal edildiği ve en temel demokratik haklarını kullandıkları için soruşturma açıldığını belirten Öngör, sözlerinin arkasında olduğunu kaydetti. Öngör "İlginç olan ise basın metninde 'barış, kardeşlik, insan hakları' dediğim için 301'den soruşturma açılması. Bugün Türkiye'nin birçok yerinde barış ve kardeşlik dediği için hukukçulara, toplumsal muhalefet üyelerine, yüzlerce dava açılmıştır. Açıkçası hukuku tartışmak abesle iştigal etmektir. Nerden bakarsak, tutarsızlık" diye konuştu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Çin borsasında yine yüzde 7 kayıp yaşandı, işlemler durduruldu

SONRAKİ HABER

KJA'dan üç kadın siyasetçinin cenazesine katılım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...