04 Ocak 2016 16:59

Kürt sağlıkçılar için ölüm listesi mi var?

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ya Kürt illerinde görev yapan Kürt sağlık emekçilerinin fişlendiği yönündeki iddiaları sordu. Cizre’de özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu vurularak yaşamını yitiren hemşire Abdülaziz Yural ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun’u hatırlatan Sarıyıldız, “1990’lı yıllarda ‘PKK’ye yardım ettikleri’ iddiasıyla Kürt iş insanlarının listesinin elden ele dolaşmasının ardından çok sayıda Kürt iş insanı faili meçhul cinayete kurban gitti. Sağlık çalışanlarının üst üste öldürülmesinin ardından devletin elinde ‘Kürt sağlıkçıların ölüm listesi’ olduğu yönünde vahim iddialar dile getirilmektedir” dedi.

YURAL, KOLLUK TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİ Mİ?

Sarıyıldız şu sorulara yanıt istedi:
* Kürt sağlık emekçilerinin isim listesinin devlet tarafından hazırlandığı yönündeki iddia doğru mudur? Böyle bir fişlenme var ise katledilen sağlık emekçilerinin isimleri bu listede bulunmakta mıydı? Aziz Yural söz konusu Kürt sağlık emekçileri listesinde olduğu için mi kafasından tek kurşunla keskin nişancılar tarafından katledildi?
* İki yıl önce muhalif kimliğinden ötürü sürgün edilen Aziz Yural’ın daha önce Cizre’de görev yapan kolluk güçleri tarafından tehdit edildiği yönündeki iddia doğru mudur?
* Aziz Yural’ın otopsi raporunu inceleyen adli tıp uzmanı, “yukarıdan aşağıya seyir izleyen kurşun hedef alınarak atış yapıldığını göstermektedir” tespitinde bulunmaktadır. Bu durumu nasıl açıklamaktasınız?
* Aziz Yural’ın vurulduğu yerde olay yeri incelemesi yapıldı mı?  Yural’ın ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulundu mu?
* Savaş dâhil her koşulda yaşatma mücadelesi veren sağlık emekçilerini korumak için herhangi bir girişiminiz var mıdır? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay, Batı Mahallesi’nde yürütmeyi durdurdu

SONRAKİ HABER

'Vahşete sessiz kalmak suça ortak olmaktır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...