04 Ocak 2016 12:02

HDP: Kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkları kaldıralım

Paylaş

Güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere yapılan HDP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı devam ederken konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıkları kaldıralım, kim suç işliyormuş görelim" diye konuştu. Bilgen katliamlar dahil bütün yaşananların Erdoğan'ın "tek adamlık" dayatmasıyla ilgili olduğunu söyledi. 

Kürt illerindeki ölümler, kongre ve konferans çalışmaları ve partilerine yönelik yapılan saldırı ve tehditleri değerlendirmek üzere biraraya gelen HDP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı devam ediyor. MYK toplantısı devam ederken açıklama yapan Ayhan Bilgen, önemli değerlendirmelerde bulundu. Bilgen'in açıklamasından yansıyan bazı başlıklar şöyle: 

* HDP'ye yönelik Cumhurbaşkanı ve AKP yönetimi tarafından yapılan açıklamalar, yaşanan katliamlar ve gelişmelerin hepsinin Türkiye'nin temel gündemleriyle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Bu da Türkiye'nin içinde bulunduğu yol ayrımıdır; ya tek adamlık, ya demokrasi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlıklara ilişkin açıklamalarına ise açık önerimizi bir kez daha yapıyoruz; Kürsü dokunulmazlığı dışında bütün vekillerin dokunulmazlığı kaldırılsın, kim suç işliyormuş görelim. Cumhurbaşkanının açıklamaları suçtur. Kendisini yasama ve yargı yerine koyuyor. 

* Yeni anayasa yapım sürecini önemsiyoruz. Ancak yeni anayasa çalışmalarının bir kişinin başkanlık sevdasına kurban edileceğini düşünüyoruz. 

* Meclis'ten vekillerin tasfiye edilmek istenmesi, gözaltılar, tutuklamalar; Türkiye'nin geleceğine yönelik ciddi tehdittir. Geleceğe dair önemli veri ise (Hitler Almanyası açıklamasına işaret ederek) Cumhurbaşkanının bu açıklamasıdır. 

* Yeni anayasa tartışmalarında olmazsa olmazımız yok. Sadece ilkelerimiz var. Kuvvetler ayrılığı denetim sistemleri... 

* Bölgede DTK ve batıda HDK tarafından konferans ve paneller düzenlenecek yeni anayasa buralarda tartışılacak. Eşbaşkanlar bu mitinglere katılacak. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Gençlik Federasyonu üyelerine ters kelepçeli gözaltı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrası MHP'den ilk açıklama: 'Başkanlık olmaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...