07 Aralık 2015 09:46

Tarihi camiyi dün vurdular bugün yaktılar

Paylaş

Sokağa çıkma yasağının 6 gündür sürdüğü Sur'da dün polisin bombaatarlarının hedefi olan tarihi Kurşunlu Camii ve bir ev ateşe verildi. Yanan evde bulunan çocuklar polis engeline rağmen son anda yanmaktan kurtarıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağıyla başlayan yoğun saldırılar 6'ncı gününde devam ediyor. Günlerdir özel harekat timlerinin bombaatar ve ağır silahlarının hedefi olan tarihi Kurşunlu Camii ve evler ateşe verildi. Bombaatarın isabet ettiği Kurşunlu Camii ve bir evde çıkan yangını söndürmek için bölgeye giden itfaiyelerin geçişine izin verilmezken, itfaiye araçları polis tarafından Şeyh Said Meydanı'nda bekletiliyor.

Hasırlı Mahallesi'nde bulunan bir eve bomba atar isabet etmesi sonucunda yangın çıkarken, evin içinde çocukların olduğu öğrenildi. Yanan evin içinde bulunan çocukların bağrışları üzerine eve doğru gitmek isteyen yurttaşlara özel harekât timlerinin ateş açtığı ve ulaşmalarının engellendiği belirtildi. Uzun uğraşların ardından eve ulaşan yurttaşların, çocukları yanan evden çıkardığı ancak yangının devam ettiği kaydedildi.

Tarihi Kurşunlu Camii ve evdeki yangın devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Koalisyon Suriye ordusunu vurdu' iddiası

SONRAKİ HABER

İneğine bakmak için bahçeye çıkan kadın polislerce vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...