07 Kasım 2015 14:13

Perinçek Erdoğan'ın Kızıl Elma'ya dahil olduğunu ilan etti

Paylaş

Seçim süreci boyunca "Vatan'ı kurtarmak" için Erdoğan ve AKP propagandası yapan Doğu Perinçek, Erdoğan'ın "Kızıl Elma" koalisyonuna dahil olduğunu ilan etti. Perinçek, "AKP yönetimi, açılım siyasetinden vazgeçti ve Vatan Partisi'nin yıllardır savunduğu mevziye geldi" diye yazdı.

Doğu Perinçek, Aydınlık gazetesindeki baş yazısında AKP'nin kendi cephelerinde yer aldığını yazdı. Seçim boyunca AKP propagandası yapan ve HDP karşıtlığı temelinde faaliyet yürüten Perinçek, AKP'nin "seçim zaferiyle birlikte" kendi "başarısını da" ilan etti. Perinçek yazdığı yazıda Erdoğan'ın Ulusalcı Kızıl Elma koalisyonuna dahil olmasını şöyle anlattı:

"AKP yönetimi, Açılım siyasetinden vazgeçti ve Vatan Partisi’nin yıllardır savunduğu mevziye geldi.

Acaba Vatan Partisi olarak ne yapsaydık, Tayyip Erdoğan ile aynı cephede olmamak için, PKK’nın ve ABD’nin yanına mı geçseydik?

Yıllardır savunduğumuz Bölücü Teröre karşı devletin yaptırım gücünü etkili olarak kullanma siyasetini bırakıp, biz de CHP gibi Açılımcı mı olsaydık?

Tayyip Erdoğan ile yan yana gözükmemek için, ABD’nin kara gücüyle el ele mi verseydik?

Amerikancı güçlerin, PKK’nın, Fethullah Terör Örgütü’nün ve CHP’nin bizden istediği buydu.

(...)

Vatan savaşını kazanmak için AKP hükümetini ve Tayyip Erdoğan'ı yanımızda mı tutmalıyız? Yoksa düşmanın yanına mı itmeliyiz? Daha basit soralım; vatan savaşını Tayyip Erdoğan düşman tarafında olsa mı daha daha kolay kazanırız? Yoksa Türkiye tarafında olsa mı? ..." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Güz mezarına gömdüklerimize

SONRAKİ HABER

Sur’da polis ablukası devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...