25 Ekim 2015 12:11

Canlı bomba Savaş Yıldız neden yakalanamıyor?

Paylaş

İsimleri ve fotoğrafları önceki gün basına servis edilen 4 canlı bombadan biri olan ve HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına yönelik bombalı saldırıda da adı geçen Savaş Yıldız’ın Adana’da olduğu iddia edildi. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Yıldız’ın yakalanmamasının gerekçesinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Canlı bombaları biliyoruz ancak eylem yapmadan yakalayamıyoruz” itirafı olup olmadığını sordu.

Savaş Yıldız’ın adı ilk olarak 18 Mayıs tarihinde HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına yönelik bombalı saldırılarda geçmişti. Adana ve Mersin saldırılarının ardından yakalanamayan Yıldız, emniyet kaynaklarına göre Suriye’ye geçti; ancak önceki gün Başbakan Davutoğlu’nun Adana mitingi öncesi polis telsizlerinden Adana’nın Küçük Dikili semtine yakın bir yerlerde görüldüğü anonsu yapıldı. 

Yıldız’ın elini kolunu sallayarak geziyor olmasının kabul edilemeyeceğini belirten HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Yıldız ve beraberindekilerin 18 Mayıs’taki saldırılardan sonra korunup kollandığını söyledi. Emniyet görevlilerinin faillerin bulunması konusunda hiçbir şey yapmadığını kaydeden Beştaş, Yıldız’ın Adana ve Mersin’deki bombalı saldırıların ardından yurt dışına kaçtığının açıklandığını belirterek, yetkililere “Savaş Yıldız nasıl yurt dışına çıktı? Hangi tarihten beri canlı bomba listesinde? Yakalanmaması Başbakan’ın açıklaması ile ilgili mi?” diye sordu. Türkiye’de kişi başına kaç polisin düştüğünü soran Beştaş, bilgileri kamuoyuna sızdıranların yakalamakla da sorumlu olduklarını belirterek, yakalanmamalarının düşündürücü olduğunu kaydetti. AKP mitinglerinde alınan güvenlik önlemlerine de değinen Beştaş, “Korunması gereken sadece Başbakan ve Cumhurbaşkanı değildir. Her birey eşit derecede korunma hakkına sahiptir” dedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Göztepe Stadı yıkılmasın

SONRAKİ HABER

Kaymakam 10 Ekim’in yasına bile tahammül edemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...