04 Ekim 2015 06:43

İnsanlık hâlâ sürükleniyor

Paylaş

Şırnak'ta özel harekat timleri tarafından yaralı haldeyken infaz edilen Hacı Lokman Birlik'in daha sonra Akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklendiği ortaya çıktı.

Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde dün öldürülen 24 yaşındaki Hacı Lokman Birlik'in infaz edildikten sonra Akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklendiği ortaya çıktı. Bölgedeki çatışmalardan fotoğraf ve görüntüler paylaşan @J_I_T_E_M adlı Twitter hesabı fotoğrafı "Ben Askerime, Polisime leş taşıtmam..." ibaresiyle paylaştı.

DİHA'nın Birlik'in katledildiği ana tanık olan görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde Birlik'in özel harekat timleri tarafından önce yaralandığı sonra infaz edildiği kaydedilmişti. Özel harekat timlerinin infaz edilen Birlik'in başına basarak fotoğraf çektirdiklerinin altını çizen görgü tanıkları, Birlik'in daha sonra Akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak Bayındırlık binasına kadar sürüklendiğini anlatmıştı.

Birlik'in cenazesinin getirildiği Şırnak Devlet Hastanesi'nde de sağlıkçı Menal Geçer, Birlik'in hastaneye taşınması için sedye getirdiği sırada özel hareket timlerinin saldırısına uğramış ve gözaltına alınmıştı.

DEMİRTAŞ: BU FOTOĞRAFA İYİ BAKIN

Fotoğrafın yayınlanması sonrası Birlik'in cenazesine yönelik işkenceye sosyal medyada büyük tepki gösterildi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Twitter hesabında, "Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü" yorumuyla fotoğrafı paylaştı.

GÜNDEM'İN 1992 TARİHLİ MANŞETİNİ HATIRLATTI

Hacı Lokman Birlik'in öldürüldükten sonra zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesi akıllara Özgür Gündem'in 16 Ekim 1992 tarihli "İnsanlık sürükleniyor" manşetini getirdi.

Gündem'in o dönem büyük yankı uyandıran manşetinde yaşamını yitiren bir gerillanın askeri aracın arkasında sürüklendiği anın fotoğrafları yer alıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Silvan'da polis DİHA ve Özgür Gün TV muhabirlerini gözaltına alırken başlarına silah dayadı

SONRAKİ HABER

Kürt savaşçıların cenazeleri ve devletin sınırları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...