02 Ekim 2015 07:54

Silvan'da yaşamını yitirenlerin sayısı 2'ye yükseldi

Paylaş

Diyarbakır Silvan'da, asker ve polislerin halka yönelik saldırısı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Saldırılarda yaralanan 7 yurttaşın hastanelere taşınması ise polislerce engelleniyor.

Diyarbakır Valiliği'nin bu sabah ilan ettiği sokağa çıkma yasağı sonrasında polis ve askerlerin halka yönelik saldırılara giriştiği Silvan ilçesinde, bu saldırılar sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 2'ye yükseldiği öğrenildi.

Çatışmaların şiddetlendiği Konak Mahallesi'nde 16-17 yaşlarında Vedat Akcanım ve 17 yaşında soy ismi öğrenilemeyen Deniz adlı çocuğun yaşamını yitirdiği belirtildi.

Konak, Mescit ve Tekel mahallelerinde yoğunlaşan saldırılardan dolayı edinilen bilgilere göre 7 yurttaş da yaralandı.

Konak Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlardan alınan bilgiye göre, mahallede bulunan Hz. Ömer Cami önünde 6 yaralı bulunuyor.

Bu yaralıları almak için cami önüne gitmeye çalışan yurttaşların üzerine de polis ve askerlerce ateş açıldı.

Yine aralarında belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu bir heyet de Konak Mahallesi'ne giderek yaralıları almak istedi. Ancak heyetin mahalleye girişleri polislerce engellenerek yaralıları almalarına izin verilmedi.

Halkın direnişiyle karşılaştıkları mahallelere girmek için her yolu deneyen kolluk birimleri, mahallelere yönelik havan topu atışlarında bulunmaktan da çekinmiyor. Atılan bu havan toplarının isabet ettiği bazı evlerde yangın çıktı. Azizoğlu Caddesi'nde bulunan KURDİ-DER binası da yangın çıkan yerlerden biri.

Gökyüzünün siyah duman bulutu ile kaplandığı ilçede halka yönelik saldırılar ve buna karşı gösterilen direniş devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Oğlumu öldürüp çatışma süsü vermeye çalıştılar'

SONRAKİ HABER

HDP'nin seçim şarkıları belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...