10 Eylül 2015 05:28

Cizre'de babadan sonra kızı da katledildi

Cizre'de sabaha karşı yoğunlaşan saldırıda yaşamını yitiren Eşref Edim'in 10 yaşlarındaki kızı da keskin nişancılar tarafından katledildi.

Paylaş

Asker ve polis ablukasının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde sabaha karşı evlere yapılan top atışı ve keskin nişancıların hedef gözeterek saldırısı sonucu Nur Mahallesi Varol Sokak'ta yaşamını yitiren Eşref Edim isimli yurttaşın kızı da keskin nişancılar tarafından katledildi. 10 yaşlarında olduğu belirtilen ancak ismi öğrenilemeyen küçük kızın babasının hastaneye kaldırılması için dışarı çıktığı ve polise ellerini kaldırarak, hastaneye gitmelerinin gerektiğini anlatmaya çalıştığı sırada keskin nişancılar tarafından ateş edilerek ağır yaralandığı belirtildi. Saldırılar nedeniyle hastaneye kaldırılamayan küçük kızın da taşındığı evinde yurttaşların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak'ta top atışları sonucu yaşamını yitiren 2 kadının ise gelin ile kaynana olduğu öğrenildi. Gece saatlerinde Cudi ve Nur mahallesindeki saldırılarda şu ana kadar en az 4 yurttaşın yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. 

Öte yandan Cizre'ye girmeye çalışan ancak İdil çıkışında polis ve askerler tarafından engellenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler ise İdil merkezine döndü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Libyalı mülteci inşaatta ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Mersin'de kıraathaneye silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...