22 Ağustos 2015 12:49

Polis karakolda 'Türkün gücünü göreceksiniz' diye tehdit etti

Gözaltına alınan Özgür Halk dergisi çalışanı Cem Poyaz'ın durumu hakkında bilgi almak için gittiği polis merkezi önünde çantasında PKK Lideri Öcalan'ın kitabı olduğu için gözaltına alınan Özgür Halk çalışanı Halit Dikmen, polis tarafından 'Ne demiştik size Türkün gücünü göreceksiniz' denilerek tehdit edildi.

Paylaş

Özgür Halk dergisi çalışanı Cem Poyaz'ın Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı'nda hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından, Poyaz'ın tutulduğu Taksim Polis Merkezi'ne bilgi almak için giden Özgür Halk dergisi çalışanı Halit Dikmen de gözaltına alındı.

Polis merkezi önünde Poyaz'ın avukatının çıkmasını bekleyen Dikmen'i "Ne bekliyorsun" diyerek kimlik kontrolüne tabi tutan polisler, ardından yaptıkları üst aramasında çantasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kitabı bulunduğu için gözaltına aldı. Gözaltına alınan fakat hakkında tutanak tutulmayan Dikmen, polis merkezi koridorunda sivil polisler tarafından "Geçenlerde ne demişti özel harekat? Türkün gücünü göreceksiniz. Hatırlatalım dedik bir daha Beyoğlu'nda seninle karşılaşmayalım" sözleriyle tehdit edildi. Dikmen tehditlerin ardından serbest bırakıldı.

Polisin kendisini fiili olarak gözaltına aldığını ve tutanak dahi tutmadığını belirten Dikmen, çantasında PKK Lideri Öcalan'ın kitabının bulunmasının gerekçe yapıldığını ve 3 sivil polis tarafından da polis merkezi içinde tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını söyledi. Dikmen, maruz kaldığı tehdit ve hakaretlerden ötürü avukatları ile yapacağı görüşmenin ardından polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. (DİHA)

Gücünü işkenceden alan özel harekatçılar: Türk'ün gücünü göreceksiniz!

HDP binasına 'Türk'ün gücünü göreceksiniz' afişi asıldı!

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler bölgeye gidiyor

SONRAKİ HABER

Komandolar 'ev basma' tatbikatı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...