14 Ağustos 2015 11:24

Özel timlerce infaz edilen Budak toprağa verildi

Diyarbakır Bağlar'da dün gece özel timlerce evinin önünde katledilen Fahrettin Budak adlı yurttaş Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Paylaş

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi'nde dün gece özel harekat polisi tarafından katledilen Fahrettin Budak, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hastaneden alınan cenaze, Yeniköy Camisi'nde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra toprağa verildi. Cenazeye Diyarbakır DBP, HDP eşbaşkanları, HDP Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel, Sibel Yiğitalp, MEYADER temsilcileri ve Budak'ın ailesi ve arkadaşları katıldı.

Budak toprağa verildiği sırada Kürtçe ağıtlar yakan ablası "Neden kardeşimi vurdunuz? Kardeşim fakirdi. Size ne yaptı?" biçimindeki sözlerle haykırdı. Kardeşinin toprağa verildiği sırada son kez "Uğurlar olsun kardeşim sana" diyerek kardeşini uğurlayan abla gözyaşlarını daha fazla tutamadı.

Budak toprağa verildikten sonra kısa bir konuşma yapan DBP Diyarbakır Eşbaşkanı Ali Şimşek, Budak'ın dün gece polis aracından açılan ateş sonucunda yaşamını yitirdiğini belirterek "Budak hedef alınarak katledildi" dedi.

Yapılan konuşmalar ardından Budak için Hevidan Yas Evi'nde kurulan taziye yerine geçildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP Diyadin'e heyet gönderiyor

SONRAKİ HABER

Anamur'da polise ateş açıldığı iddiası yalanlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...