14 Ağustos 2015 06:36

'Özel harekatçılar Nusaybin'de bir sivili infaz etti'

Ağrı'dan sonra Mardin'de de Valiliğin "Bir terörist etkisiz hale getirildi" dediği kişinin, özel harekat timlerince katledilen sivil bir yurttaş olduğu ortaya çıktı. İnfaz edilen Havzullah Doğan'ın babası Mehmet Doğan, Vali'yi yalanlayarak, oğlunun inşaat işçisi olduğunu söyledi. Doğan'ın arkadaşı Halit Doğan da, Doğan'ın gerilla olmadığını ve dört yıldır birlikte inşaat işlerinde çalıştıklarını belirtti.

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Hükümet Konağı'na 11 Ağustos'ta saat 21.30 sularında roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti. 1'i ağır 3 polisin yaralandığı saldırıdan sonra özel harekat timleri hastane önünde silahlarla gazetecilere saldırmıştı ve gazetecileri darp etmişti. Mardin Valiliği bir gün sonra saldırıyla ilgili olarak, "Hükümet Konağı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya anında karşılık verilmiştir. Çıkan çatışmada bir (1) Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu etkisiz hale getirilmiştir" açıklamasında bulunmuştu. Ancak otopsi işlemleri için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen cenazenin, aile tarafından teşhis edildikten sonra 3 çocuk babası 29 yaşındaki Havzullah Doğan'a ait olduğu ortaya çıktı. 

AİLE: ÇOCUĞUMUZ İNFAZ EDİLDİ

Doğan Ailesi, çocuklarının infaz edildiğini kaydetti. Aile bireylerinin anlatımlarına göre, saldırının yapıldığı Hükümet Konağı'nın bulunduğu Devrim Mahallesi'nde Doğan sokakta geçerken özel harekat timlerinin rastgele ateş açtığı kurşunların hedefi oldu. Burada yaralanan Doğan'ın bir evin bahçesine sığındığı ve polis timlerinin buraya giderek Doğan'ı infaz ettiği belirtildi. Morgda çocuklarını teşhis eden aile, Doğan'ın başında darp izi olduğu ve bu izin silah dipçiği olduğunu kaydetti. 

BABA: OĞLUM İNŞAAT İŞÇİSİYDİ

Doğan'ın babası Mehmet Doğan, oğlu sivil olduğu ve ailesinin geçimini sağlamak amacıyla inşaat işlerinde çalıştığını belirterek, "Oğlum kesinlikle PKK'li değildir. Benim oğlum çok açık bir şekilde infaz edilerek, katledilmiştir" dedi. Valiliğin açıklamalarını yalanlayan baba Doğan, şunları söyledi: "Vali'nin açıklamasını kınıyorum. Vali'ye soruyorum eğer benim oğlum PKK'li olsaydı dağda olurdu. Köylerden şehirlere kadar inşatlarda çalışırdı." 

'BERABER İNŞAATTA ÇALIŞIYORDUK'

Doğan'ın iş arkadaşı ve akrabası Halit Doğan da, Doğan ile beraber dört yıldır inşaat işlerinde çalıştığını ifade ederek, "Biz beraber çalıştık ve yanımızda fayans ustası oldu. Eğer Vali 'PKK'lidir' diyorsa neden bu savaş sürecinden önce yakalamıyordu. Neden şimdi PKK'li oldu, ben onu anlamıyorum. İki gün içinde insan PKK'li olur mu? Nasıl oluyor da iki gün içinde PKK'li oluyor. Vali'nin açıklaması tamamıyla yalandır." 

Öte yandan infaz edilen Doğan'ın eve iki hafta önce polislerce basıldığı ancak Doğan'ın baskın esnasında evde olmadığı öğrenildi. 

MİDYAT'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Havzullah Doğan'ın cenazesi dün ailesi tarafından Diyarbakır'da hastan morgundan alındıktan sonra memleketi Mardin'in Midyat ilçesine götürülerek, Akçakaya Mahallesi Cebanê Kalo Mezarlığı'nda toprağa verildi. HDP'li Mardin milletvekilleri, HDP ve DBP yöneticiler ile DBP'li belediye eşbaşkanlarının da katıldığı cenaze töreninde kitle sık sık "Şehîd namirin" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganları attı. (DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Suruç Katliamı'nda yaralanan Mert Cömert yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da AKP tabelasını polis söktü, eşyalar zırhlı araçla taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...