24 Temmuz 2015 18:37

Arınç, Evrensel ve Özgür Gündem'i hedef gösterdi

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Geçici Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, HaberTürk TV'de katıldığı canlı yayında gazetemiz evrensel ve Özgür Gündem'i hedef gösterdi. 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü'nde hedefine gazeteleri koyan Arınç, "Bunlar suç makinesi. Terör örgütünü övüyorlar" dedi.

Arınç şöyle konuştu:

"...Benim daha sözlerim bitmedi. Elimde bir dosyayla geldim ama süre kalmadı. Bakın size göstereyim. Özgür Gündem ve Evrensel'in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete.. bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar."

FATİH POLAT: KİMSEDEN KORKUMUZ YOK

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Arınç'ın sözlerine karşı yaptığı açıklamada gazetemiz evrensel'in yayın hayatına başladığı günden beri gerçekleri bedeli ne olursa olsun yazmış olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıdığını belirtti. Polat, evrensel'in aynı zamanda Özgür Gündem'le birlikte Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek sürdürdüğü özgürlük mücadelesinin de sesi olmanın gurur ve sorumluluğunu taşıdığını hatırlattı ve "Arınç'ın yönelttiği suçlamaların mahiyeti açıktır. Evrensel, bugüne kadar IŞİD terörüne karşı iktidarın verdiği açık desteğin dünya basınında da teşhir olduğu günlerde IŞİD’e karşı yayıncılığıyla mücadele etmiş bir gazetedir. Ve kuşkusuz 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu konusundaki açık tutumu da iktidarı rahatsız etmiştir" dedi.

Polat, "Ayrıca şunu da hatırlatmak isteriz ki Erdoğan’ın hocası Erbakan’ın karşısında ter döktüğü 28 Şubat generallerine karşı iktidarın yandaşı medya alkış tutarken, dimdik durmuş gazete de yine evrensel’dir. Kimseden korkumuz olmadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

ARINÇ'A TEPKİ YAĞDI

24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü'nde HaberTürk'te katıldığı canlı yayında gazetemiz evrensel ve Özgür Gündem'i hedef gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sosyal medya üzerinden tepki yağdı.

Twitter'da gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:

Celal Başlangıç:  Anlaşılan o ki, AKP kendisini iktidardan düşürenlere karşı savaş başlattı. ISID çeteleri ilk hedefiniz muhalif medyadir ileri!

Enver Aysever: İleri demokrasi bakın daha neler sunacak bize. Arınç iki gazeteyi hedef aldı. Yarın @evrenselgzt ve @ozgurgundm alın.

Umut Oran: Basından sorumlu eski 'bakan' Basın Bayramı'nda @evrenselgzt i hedef yaptı yeni #MetinGöktepe ler istiyor ama yıl artık 2015, 1996 değil.

Hakan Tahmaz: Sansürün kaldırıldığı gün basında sorumlu bakanın (B.Arınç) @evrenselgzt @OzgurrGundem gündemi hedef göstermesi ancakTürkiye'de olabilirdir

@bilgekara37: Evrensel 20 yıldır gerçekleri yazıyor,20 yıldır susturmaya çalışıyorsunz hep yanıldınız yine yanılacaksınız @evrenselgzt susmadı,susmayacak!

Eren Yurt: Arınç'ın bu sözlerinden sonra yarın Kıraç'ta daha fazla gazete dağıtacağız. Eminim pek çok yerde de böyle olacaktır.

Aydın Orak: Türkiye basınının objektif ve cesur iki gazetesi @ozgurgundm ve @evrenselgzt Ciddi emek ve bedellerle bugünlere geldiler. Yanınızdayız.

Öteki Kadraj: Biz iletişim öğrencileri olarak alternatif medyanın temsilcilerinden @evrenselgzt ve @ozgurgundm gazetelerinin yanındayız. (HABER MERKEZİ)

Fırat Haber Ajansı (ANF), Dicle Haber Ajansı (DİHA), Hawar Haber Ajansı (ANHA) Özgür Gündem gazetesi, Yüksekova Haber, Sendika.org, RojNews, Rudaw ve BasNews’ün internet sitelerine erişim engellendi.

ÖNCEKİ HABER

Kozluk'ta hükümet konağına ses bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

IŞİD noktalarını TSK değil Koalisyon uçakları vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...