21 Temmuz 2015 07:06

Suruç'ta hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla uğurlandı

Suruç'ta dün canlı bomba saldırısı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı, saldırıda yarananlardan biri olan Polen Ünlü'nün de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesi üzerine 32'ye çıktı. Otopsi işlemleri için Antep Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazelerden işlemleri tamamlananlar, ailelerine teslim edilerek memleketlerine uğurlandı.

Paylaş

Kobanê'ye gitmek üzere gittikleri Urfa Suruç'ta, konakladıkları Amara Kültür Merkezi bahçesinde açıklama yaptıkları sırada canlı bomba saldırısına maruz kalan Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) üyesi gençlerden biri daha yaşamını yitirdi. Canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin de yaşamını yitirdiği saldırıda yaralanan Polen Ünlü isimli genç kadın da hayatını kaybetti. Ünlü ile birlikte patlamada can verenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

Saldırıda yaşamını yitirenler Suruç ve Urfa'da kaldırıldıkları hastane morglarından dün gece otopsi işlemleri için Antep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada çok sayıda savcı ve doktor nezaretinde otopsileri yapıldı. Otopsi işlemleri sabah saatlerine kadar sürdü.

Burada işlemleri tamamlanan Erdal Bozkurt'un cenazesi Ağrı Patnos'a, Okan Pirinç'in cenazesi Hatay'a, Alican Vural'ın cenazesi Samsun'a, Ferdane Ece Dinç'in cenazesi İstanbul'a, Alper Sapan'ın cenazesi ise Giresun'a gönderildi.

İşlemleri tamamlan diğer cenazeler ise Nakıboğlu Camisi yanındaki Mezarlık Müdürlüğü morguna getirildi.

Çocuklarının ölüm haberini alan aileleri ise, dünden itibaren yaşadıkları kentlerden yola çıkarak Antep'e geldi. Ailelerle birlikte binlerce kişi cenazelerin teslim alınacağı morgun önünde toplandı. Cenazeleri ailelerince teşhis edilen SGDF'li gençlerden 24'ünün cenazesi ailelerince teslim alındıktan sonra, gençler için morg bahçesinde tören düzenlendi.

Teslim alınan cenazeler, "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Katiller halka hesap verecek", "Katil Erdoğan", "PKK intikam" ve "Sehid namirin" sloganları arasında tören alanında yan yana dizildi.

Tabutlar alana getirildiğinde yakınları gözyaşına boğuldu. Çocuklarının ve yakınlarının tabutlara kapananlar uzun süre gözyaşı dökerek ağıt yaktı.

Düzenlenen törene katılan DTK Eşbaşkan Selma Irmak, HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, SGDF'den Mazlum Demirtaş, ESP'den Dinçer Ergün törende birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalar sonrası ise cenazeler, gözyaşları arasında hava ve karayoluyla memleketlerine uğurlandı.

Adli Tıp Kurumu'nda hâlâ 3 cenazenin bulunduğu ve kimlik tespiti için DNA testi yapılması beklendiği öğrenildi.

Suruç'ta hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Gazi Polis Merkezi'ne silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Yandaş medya IŞİD'i bıraktı HDP'ye saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...