06 Temmuz 2015 07:15

Bakanlar kurulu Saray’da toplanıyor, gündem ‘veda’

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda topluyor.

Toplantının saat 15.00’te başlaması bekleniyor. Suriye’deki gelişmeler, sınırdaki son durum ve Türkiye’nin güvenli bölge kurma seçeneği toplantının en önemli gündem maddesi olacak. Ayrıca çözüm süreci, terörle mücadele, seçim sonuçları, ekonomik gelişmeler ve Türkiye-AB ilişkileri gibi konular da toplantıda değerlendirilecek.

Seçimler sonrası ilk kez Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda Erdoğan, yeni döneme ilişkin süreçlerin nasıl yürütülmesi gerektiği ile ilgili hükümetin deneyimli isimlerinin görüşlerini alacak, kendi değerlendirmelerini de anlatacak.

Bu Bakanlar Kurulu toplantısı aynı zamanda "veda" niteliği taşıyor. Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gibi 3 dönem kuralına takılmaları nedeniyle yeniden milletvekili olamayan isimlere veda edecek, yaptıkları çalışma ve hizmetlerden dolayı da teşekkürlerini sunacak.

Koalisyon hükümetinin kurulması halinde Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu’nun toplanması uygulamasının devam etmesi beklenmiyor. Toplantılara son verilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık ettiği son Bakanlar Kurulu toplantısı bugün yapılmış olacak.

Erdoğan, ilk olarak 19 Ocak’ta, son olarak ise 20 Nisan’da kabineye başkanlık etmişti.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri ile Saraydaki iftarda da bir araya gelecek. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Önce Başkanlık Divan'ı seçilecek sonra da hükümet çalışmaları başlayacak

SONRAKİ HABER

Fidanlığına AVM yolu inşaatı yapan inşaat şirketini bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...