08 Kasım 2011 13:09

Kürt sorununu görmek için göz değil, akıl ve vicdan gerekir

Hakkari'de BDP'li Belediye başkanlarının “KCK talimatı ile kenti terk ettiklerini ve toplantıya katılmadıklarını” iddia eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yanıt veren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Belediye başkanları benim talimatımla o toplantıya katılmadı. Kürt sorunu aramakla bulunmaz, sorunu görmek i

Kürt sorununu görmek için göz değil, akıl ve vicdan gerekir
Paylaş


Dün Ordu’da AKP İl Teşkilatı’nın bayramlaşma programında konuşurken 14 Ağustos’ta Hakkari’ye yaptığı ziyarete değinerek, BDP’li Belediye başkanlarını sert bir dille eleştiren ve KCK’nin talimatı ile toplantıya katılmadıklarını iddia eden Şahin’e, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan yanıt geldi. Federal Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Demiştaş, Twitter’den Şahin’e verdiği yanıtta, İçişleri Bakanı Şahin’in Hakkari ziyaretinde, kurum müdürleri ile valilikte yapacağı toplantıya Belediye Başkanlarını da çağırdığını hatırlatarak, "Belediye başkanlarımız benim talimatımla o toplantıya katılmadı. Onlar, bakanın emrindeki memurlar değildir" diye belirtti.

'KÜRT SORUNU ARAMAKLA BULUNMAZ'

Demirtaş, Şahin’den Belediyeyi ziyaret etmesini istediklerini, ancak bunu reddettiğini de belirterek, Şahin'in Kürt sorununa ilişkin yaptığı "Arıyorum ama bulamıyorum" açıklamasına ise şu yanıtı verdi: "İftira ve çarpıtmayla Hakkari Belediye başkanlarının tutuklanmasının altyapısını hazırlıyorlar, mesele budur. Bakanın, Belediye başkanları ile ayrı toplantı yapmasını önerdik, ama bu da kabul görmedi. Seçilmiş iradeye saygı beklemek hakkımızdı. Kürt sorunu aramakla bulunmaz, sorunu görmek için göz değil, akıl ve vicdan gerekir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Berlusconi oylamayı kazandı, çoğunluğu kaybetti

SONRAKİ HABER

Berlusconi istifa etme kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa