24 Mayıs 2015 18:45

Antakya'da 'Eğit Donat'a karşı binler alana çıktı

Savaşa Karşı Yaşam Hakkı Meclisi'nin çağrısıyla Antakya'da bir araya gelen binlerce kişi "Eğit Donat Projesi"ne karşı miting düzenledi. Mitingte, yurttaşlara "Eğit Donat"a karşı sokağa çıkarak, sınırları koruma çağrısı yapıldı. (Fotoğraf: Sendika. Org.

Paylaş

Savaşa Karşı Yaşam Hakkı Meclisi'nin çağrısıyla Antakya'da bir araya gelen binlerce kişi "Eğit Donat Projesi"ne karşı miting düzenledi. Mitingte, yurttaşlara "Eğit Donat"a karşı sokağa çıkarak, sınırları koruma çağrısı yapıldı. 

Hatay'ın Antakya ilçesinde Halk Meclisleri ve Savaşa Karşı Yaşam Hakkı Meclisi tarafından "Eğit Donat Projesi" kapsamında "cihatçı" çetelerin eğitileceğinin iddia edildiği Serinyol Askeri Kışlası'nın bulunduğu Serinyol Mahallesi'nde binlerce kişinin katılımıyla miting düzenlendi. Miting öncesi Adana, Mersin, Tarsus ve Hatay'ın ilçelerinden gelen binlerce kişi, eski Serinyol Belediyesi önünde bir araya gelerek, dev "Alevi katliamına ve Eğit Donat'a karşı ayağa kalk" pankartı açtı. "Eğitme donatma sabrımızı taşırma" sloganı atan yurttaşlar, "Eğit donata karşı Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert gibi ayağa kalk" dövizleri taşıdı. 

HDP Hatay milletvekili adayları Nihat Eraslan ve Şirin Nur Vural, CHP Hatay milletvekili adayı Hilmi Yarayıcı, Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı Refik Eryılmaz'ın da destek verdiği eyleme, Gezi olayları esnasında katledilen Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Abdulllah Cömert'in aileleri de katıldı.

JANDARMA ABLUKASINA TEPKİ 

Miting alanına yürümek isteyen kitle jandarma ve polisin barikatıyla karşılaştı. Görüşmeler sonucu barikatlar kaldırılınca kitle yürüyüşe geçti. Kitle, Eğit Donat eğitiminin verileceği Serinyol Askeri Kışlası'na 1 kilometre mesafede bulunan miting alanına kadar yürüdü. Miting alanını ablukaya alan jandarmaya tepki gösteren yurttaşlar, "Halka değil çetelere barikat" sloganını atarak, "Bize barikat kurmayın gidin sınırlara kurun, çeteler, katiller sınırdan geçiyor" sözleriyle tepkilerini dile getirdi. 

EĞİT DONAT'A KARŞI SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI 

Mitingde ilk olarak Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖP-G) Sözcüsü Perihan Koca ve Halk Evleri Genel Merkez Yöneticisi Eylem Mansuroğlu birer konuşma yaptı. Koca ve Mansuroğlu, Eğit Donat Projesi'ni durduracaklarını belirterek, çetelere karşı yurttaşlara sokağa çıkma çağrısı yaptı. Mansuroğlu, taleplerini "Türkiye'de bulunan çeteler yargılanacak, çetelere destek verenler uluslararası mahkemelerde yargılanacak ve Eğit Donat iptal edilecek" şeklinde sıraladı. 

Ardından Halk Meclisleri adına konuşan Mersin'in Tarsus İlçesine Bağlı Musalla Mahallesi Muhtarı Emrah Kara, tüm yurttaşlara çetelere karşı öz savunma çağrısı yaparak, "Herkes sokağa çıkmalı ki bu savaş durmalı" dedi. 

HDP Hatay Milletvekili Adayı Şirin Nur Vural da yaptığı konuşmada, AKP faşizmini mutlaka yenilgiye uğratacaklarını söyledi. Vural, "DAİŞ çetelerine karşı sınırlarımızı koruyacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından müzik şöleniyle miting son buldu. (DİHA) 

 

ÖNCEKİ HABER

Muş'ta operasyon birlikleri sevkiyatı

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: 7 Haziran'da biz kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa