08.05.2015 18:41

Ovacık altın madenine mühür iddiası

Ovacık altın  madenine mühür  iddiası

Bergama Ovacık Altın Madeni’nin bazı bölümlerinin İzmir Valiliği tarafından mühürlendiği ileri sürüldü. 

Daha önce Bergama Orman İşletmesi tarafından KOZA şirketine ait madenin orman arazisi içinde kalan alanı ile ilgili yıllık kiralama işlemi yapılmamış ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu alanın boşaltılması için madene süre vermişti. Bakanlığın boşaltılmasını ve rehabilite edilerek eski haline getirilmesini istediği maden alanı, atık havuzunun bir bölümü, madenin en önemli birimlerinden kırıcı tesisi ve açık ocak girişi gibi stratejik yerleri kapsıyordu. 

Bu gelişmenin ardından apar topar kendi ruhsatlı arazisi içinde yeni bir kırıcı kurma çalışmalarına başlayan altıncı şirket, bu arada eski kırıcısını işletmeye devam ediyordu. Yeni kırıcı için, yeni ÇED Raporu alınması gerekirken madenin bundan kaçtığı iddialarını gazetemize taşımıştık. Haberlerimize madenden ve ilgili devlet kurumlarından herhangi bir açıklama gelmiş değil. 

Son edindiğimiz bilgilere göre, önceki gün madene giden İzmir Valiliğinden bir heyet madenin kırıcısını mühürledi. 24 saat çalışması gereken kırıcı ünitenin mühürlenmesi madenin çalışmalarının durması anlamını taşıyor. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.02.2026 11:14

Rekabet Kurulu’ndan Google’a soruşturma

Rekabet Kurulu, "Google’ın telefon üreticileriyle yaptığı sözleşmeler ile uygulama geliştiricilere yönelik yeni kuralların rekabeti engelleyip engellemediğini" incelemek üzere soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu’ndan Google’a soruşturma

Fotoğraf: Pawel Czerwinski/Unsplash

03.02.2026 23:47

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt: ABD, Rusya ve Ukrayna çarşamba günü Abu Dabi'de üçlü görüşme yapacak

Beyaz Saray'dan, ABD, Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin çarşamba günü Abu Dabi'de "üçlü bir görüşmede" bir araya gelerek Rusya-Ukrayna barış anlaşması için ileri görüşmeler gerçekleştireceği açıklandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt: ABD, Rusya ve Ukrayna çarşamba günü Abu Dabi'de üçlü görüşme yapacak

Fotoğraf: DHA

04.02.2026 09:47

Çocuklara yönelik cinsel istismar içeriklerini temin edenlere operasyon: 47 gözaltı

İstanbul’da siber suçlarla mücadele ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, çocuklara yönelik cinsel istismar içeriklerini temin ettiği ve dijital ortamda bulundurduğu tespit edilen 47 kişi gözaltına alındı.

Çocuklara yönelik cinsel istismar içeriklerini temin edenlere operasyon: 47 gözaltı

DHA

04.02.2026 13:08

Çocuğa istismar davasında tartışmalı karar: Sanığa beraat, anneye ceza verildi

Birinci sınıf öğrencisine istismar iddiasıyla yargılanan, sınıf arkadaşının velisi emekli polis A.D. delil yetersizliğinden beraat etti. “Cezanı çekeceksin” diyen anne ceza aldı.

Çocuğa istismar davasında tartışmalı karar: Sanığa beraat, anneye ceza verildi

İçerik yükleniyor...

(https://www.cumhuriyet.com.tr/)
04.02.2026 00:27 / Güncelleme: 10:01

MHRS’de randevu, yoğun bakımda yer, ameliyathanede masa yok

Bilinçli olarak çökertilen sağlık hizmetleri hastalarla sağlık emekçilerini karşı karşıya bırakıyor. Hastaneden randevu alamayan, yoğun bakımda yer bulamayan, ameliyat sırası bekleyen hasta ve hasta yakınları öfkesini sağlık emekçisine yöneltiyor.

MHRS’de randevu, yoğun bakımda yer, ameliyathanede masa yok
04.02.2026 13:40

Ekmek ve simit fiyatlarının onayı artık Ticaret Bakanlığında

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesine dair yapılan düzenlemeye göre, ticaret odasına kayıtlı fırınların uygulayacağı fiyat tarifelerinin onayı artık Ticaret Bakanlığında olacak.

Ekmek ve simit fiyatlarının onayı artık Ticaret Bakanlığında

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!