19 Mart 2015 12:29

Filmmor ekibi baskını anlattı

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri gösterildiği Beyoğlu’daki Rampa Tiyatro zabıtalar tarafından basıldı. Filmmor ekibinden Ülkü Songül, baskını gazetemize anlattı.

Paylaş

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri gösterildiği Beyoğlu’daki Rampa Tiyatro zabıtalar tarafından basıldı. Filmmor ekibinden Ülkü Songül, baskını gazetemize anlattı.

Bütün ısrarlarına rağmen, zabıta memurlarının gösterimin sürmesini engellemek istediğini belirten Songül, Zabıtanın polise “işimizi yaptırmıyorlar” diyerek şikayet ettiğini ve polisin kadınlara müdahale etmesini istediklerini söyledi. 

Film gösterimi için ruhsatının olmadığı iddia eden zabıta memurları, mekanı boşaltmak istedi. Filmmor ekibi ise gösterimin yarım kalmamasını isteyerek zabıtaya karşı direndi. Bu sırada filmi gösterilen yönetmen Nassima Guessoum da salondaydı.

Beyoğlu’daki Rampa Tiyatro’da film gösterimi sırasında gelen zabıtalar, mekanın film gösterimi için ruhsatı olmadığı gerekçesiyle salonu bastı ve izleyicileri dışarı çıkarmak istedi.

Filmmor’dan Ülkü Songül, mekanla ilgili bir sorun olduğunu ve bu yüzden zabıtanın mekanın boşaltılması gerektiğini aktardı.

Songül, “Boşaltamayacağımızı söylememize ve vakit istememize rağmen zabıta görevlileri bizi dinlemedi ve filmin bitmesini beklemediler” dedi. Zabıtanın kadınların ısrarı üzerine polisi çağırdığını ifade eden Songül, zabıtanın zorla çıkarmak istediğini anlattı. Filmi için gösterimde bulunan yönetmen Guessoum’un durumu anlamaya çalıştığını ve “Hoşgeldiniz Türkiye’ye” dediğini söyledi.
 
‘ZABITALARIN GENEL DURUMU BUYMUŞ’

Zabıtalara festivalin uluslararası bir festival olduğunu, Kültür Bakanlığından izinli ve bakanlık destekli düzenlendiğini anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Songül, “Zabıtaların genel durumu böyleymiş” dedi. Beyoğlu esnafına karşı zabıtaların genelde hal ve hareketlerinin hoş olmadığını, kafeyi kapatmaya geldiklerini söyleyen Songül, “Bizi dinlemediler” dedi. 
Songül, zabıtaların “Biz görevimizi yapıyoruz” dediklerini, itirazlarına rağmen kafeyi boşaltmak istediklerini belirtti.

‘NEREDEYSE MÜDAHALE EDECEKLERDİ’

Zabıtanın “Bizim işimizi yaptırmıyorlar” diyerek gelen polise kendilerini şikayet etmeye çalıştıklarını söyleyen Songül, “Bir şey anlatmaya çalışıyoruz ancak bizi anlayan bir halleri yoktu” diyerek zabıtanın tutumunu anlattı. “Biz orada 7-8 kadındık, 3-4 zabıta görevlisi geldi. Neredeyse müdahale edeceklerdi” dedi. 

Rampa Tiyatro’nun sahibi Metin Boran, zabıtanın tutumu karşısında belediyeyi aradıklarını ve sorunu çözdüklerini söyledi.

ZABITA BASKININA FİLMMOR’DAN AFİŞLİ YANIT

Festivali’nin zabıta tarafından basılması gün boyu sosyal medyada tepki gördü. Filmmor twitter hesabından yeni bir afiş paylaşarak “zabıta geldi, film gösterimini kesti ama sonu şöyle oldu” dediği afişi işaret etti. Afişte ise elindeki kamerasıyla bir kadın, üniformalı bir zabıtayı kovaladığı görülüyor. 

ÖNCEKİ HABER

Polis üniversitedeki Newroz kutlamasına saldırdı

SONRAKİ HABER

Newroz ateşiyle üniversiteliler HDP’ye!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...