02 Mart 2015 17:30

BEDAŞ işçileri, 200. günde de 'direniş' dedi

Direnişlerinin 200'üncü günü nedeniyle yürüyen BEDAŞ işçileri, insanca çalışma koşulları talep etti.

Paylaş

DİSK'e bağlı Enerji-Sen'e üye BEDAŞ işçileri, direnişlerinin 200'üncü günü nedeniyle Talimhane Simit Sarayı'ndan BEDAŞ Genel Merkezi'ne yürüyüş düzenledi. "BEDAŞ'ta direniş kazanacak, Can güvenliğimiz için direniyoruz" yazılı pankartının açıldığı yürüyüşe, HDP İstanbul İl Örgütü, BEKSAV, Halkevleri, direnişte olan işçiler, CHP İstanbul milletvekilleri de destek verdi. "Direne direne kazanacağız" , "BEDAŞ, şaşırma, sabrımızı taşırma", "Enerji-Sen sokakta, hak kavgasında" sloganlarının atıldığı yürüyüş, BEDAŞ Genel Merkez binası önünde son buldu. 

'ŞUBAT AYINDA EN AZ 81 İŞÇİ ÖLDÜ'
Burada direnişte olan Maltepe Hastanesi, Zet Farma ve BEDAŞ işçileri söz alarak birlikte mücadele mesajı verdi. İşçilerin konuşmasının ardından İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin Şubat ayı raporu okundu. Raporu okuyan meclis üyesi Coşkun Canıvar, yazılı, görsel ve dijital basından elde edilen verilere göre, 2015 yılının Şubat ayında en az 81 işçinin yaşamını yitirdiğini ve işçilerin sendikasız çalıştıkları sürece daha da yitireceklerini ifade etti. Canıvar, Şubat ayında en çok taşımacılık, belediye, inşaat, tarım ve gıda iş kollarında işçi ölümlerinin yoğunlaştığını ve işçilerin en çok trafik, düşme, göçük gibi nedenlerden yaşamların yitirdiklerini dile getirdi. Şubat ayında yaşanan iş cinayetlerinde 4 kadın, 1 çocuk ve 3 göçmen işçinin yaşamını yitirdiğini belirten Canıvar, iş cinayetlerinin en çok yaşandığı illerin ise İstanbul, Mersin, Ankara ve Konya olduğunu kaydetti. 

'İNSANCA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ'
Canıvar'ın ardından Enerji-Sen adına basın açıklamasını BEDAŞ işçisi Alican Açanal yaptı. Can güvenlikleri için 200 gündür direnişlerini sürdürdüklerini söyleyen Açanal, "Bizler, kendi taleplerimizi halkın talepleri ile birleştirdiğimiz oranda bu mücadelemizi büyütebileceğimiz ve zafere ulaştırabileceğimizi biliyor ve inanıyoruz" dedi. "200 günün ardından örgütlülüğümüzü sürdürdüğümüz sürece kazanacağımıza olan inancımız devam etmekte" diyen Açanal, "İnsanca çalışmak istiyoruz" dedi. 

Eylem, işçilerin çalınan müzikler eşliğinde çektikleri halaylarla son buldu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da IŞİD üyesi yakalandı

SONRAKİ HABER

Soma iddianamesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...