08 Ocak 2015 09:24

Türkiye'de mizah dergilerine yönelik önlemler artırıldı mı?

CHP Milletvekili Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesi verdi. Oran, önergesinde Charlie Hebdo mizah dergisine saldırı sonrası, sosyal medyada dün gece Türkiye’deki bazı karikatüristlere ve ülkemizde yayınlanan bazı mizah dergilerine yönelik nefret, ayrımcılık, düşmanlık körükleyen, hedef gösteren yayınlar yapıldığını söyledi. Oran, "Bu kuruluşlara yönelik güvenlik önlemlerini artırdınız mı?" dedi.

Paylaş

CHP Milletvekili Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesi verdi. Oran, önergesinde  Charlie Hebdo mizah dergisine saldırı sonrası, sosyal medyada dün gece Türkiye’deki bazı karikatüristlere ve ülkemizde yayınlanan bazı mizah dergilerine yönelik nefret, ayrımcılık, düşmanlık körükleyen, hedef gösteren yayınlar yapıldığını söyledi. Oran,  "Bu kuruluşlara yönelik güvenlik önlemlerini artırdınız mı?" dedi.

"Paris’te dün Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırı sonrasında dergi çalışanları ve polislerle birlikte 12 kişi yaşamını yitirdi 10 kişi yaralandı. Bu olayın tüm dünyada olduğu gibi dün gece Türkiye’de de bazı yansımaları oldu" diyen Oran önergesinde şu ifadelere yer verdi:

1. Bu saldırı sonrasında sosyal medyada dün gece Türkiye’deki bazı karikatüristlere ve ülkemizde yayınlanan bazı mizah dergilerine yönelik nefret, ayrımcılık, düşmanlık körükleyen, hedef gösteren yayınlar yapılması karşısında bu kuruluşlara yönelik güvenlik önlemlerini artırdınız mı?

2. Leman ve Penguen dergileri ile çalışanlarına, karikatüristlerine yönelik özel güvenlik önlemi aldınız mı, almayacak mısınız? Bu dergi ve çalışanlarına yönelik koruma önlemi alınması yönünde tarafınıza ulaşan polis ve istihbarat raporları var mıdır, varsa bunların gereğini yaptınız mı?

3. Türk Ceza Kanunu kapsamında hedef gösterme suçunu oluşturan paylaşımları yapanlar hakkında kolluk ve istihbarat birimleri hangi önlemleri aldı? Önlem alınmadıysa bu yönde talimat vermeyecek misiniz?

4. Vahdet gazetesi ‘yazarı’ İbrahim Yörük’ün twitterdaki @haritacı70 adresinden yaptığı ve Penguen dergisini “akıllı olun” diyerek, karikatürist Bahadır Baruter’i “Hakaret etmeyi sen çok iyi bilirsin” diye tehdit ettiği paylaşımlar hakkında re’sen girişimde bulunan herhangi bir güvenlik, adli kolluk, savcılık birimi var mıdır? Bu konuda ne yapacaksınız?

5. Twitter’dan @Om4rylmz10 adlı hesaptan yapılan “sen de ayağını denk al @penguendergi “ paylaşımı hakkında polis ve savcılık hangi işlemi yaptı veya yapacak?

6. “Leman’da kellesi alınacak kişi sayısı 12’den fazla” paylaşımını yapan Kerem Cenk ve “Leman dergisi saldırıdan ders çıkarmalı” yayını yapan @gizliarsiv_ hesabının sahibi hakkında hangi işlemleri yapacaksınız? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatıldı

SONRAKİ HABER

Karikatüristler Charlie Hebdo için çizdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...