24 Aralık 2014 10:34

YTÜ’de 'Hırsız var' afişine 10 gözaltı

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Hırsız var” afişi asarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu protesto eden öğrenciler özel güvenlikler ve polis müdahale etti. 10 öğrenci gözaltına alındı.

Paylaş

Esenler Belediyesince düzenlenen Kentsel Dönüşüm ile ilgili “Geleceğin Şehirleri Sempozyumu”na katılacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 13:00’de Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde yemekhane önünde protesto edildi. Okulun duvarlarına ‘hırsız var’ afişi asan öğrenciler özel güvenlikler tarafından darp edildi. Özel güvenliklerin, öğrencilere “Afişleri çıkartın” dediği daha sonra da kendileri çıkartmaya çalıştığı öğrenildi.

Çok sayıda çevik kuvvetinde bulunduğu alanda öğrenciler kendilerini korumak için yemekhane girişine barikat kurdu. Yemekhanenin içinde kovalandıktan sonra 10 öğrenci sürüklenerek gözaltına alındı. Arkadaşlarının nereye götürülmek istendiğini soran öğrenciler, “Sizi de gözaltına alırız” denilerek tehdit edildi.

BAŞBAKAN GELİYOR DİYE KAMPÜS ABLUKAYA ALINDI

Sabah 09:30’da kampüste geniş güvenlik önlemleri alındığı öğrenildi. Kampüsün içine giren belediye otobüsündeki öğrenciler otobüsten indirildi. Kimlik kontrolü yapıldı. Kampüsün içinde fakülteler ve belirli noktalar polisler tarafından ablukaya aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay Devrimci Karargah davasını onadı

SONRAKİ HABER

‘Sadece otel sahibi değil, tüm sorumlular yargılanmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...