28.03.2013 14:42

Komünist Manifesto’ya ‘soruşturma yok’ kararı

YÖK, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde, “Anayasa Hukukuna Giriş” dersinde, bir öğrencinin Komünist Manifesto’yu okuttuğu şikayeti hakkında idari soruşturma açılan Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Seydi Çelik i&cc

Komünist Manifesto’ya ‘soruşturma yok’ kararı

YÖK, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde, “Anayasa Hukukuna Giriş” dersinde, bir öğrencinin Komünist Manifesto’yu okuttuğu şikayeti hakkında idari soruşturma açılan Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Seydi Çelik için soruşturmaya yer olmadığı kararı verdi.

Yrd. Doç. Dr. Çelik, 5 Mart tarihinde konuyla ilgili Hukuk Fakültesine savunma vermiş, savunmanın ardından kendisine destek veren öğrencilere yaptığı konuşmada, “Özgür bilim yapılan bir yerde bir mekanda, izletilen bir belgesel ya da okutulan bir kitabın şikayet konusu olması, bu şikayetin Yükseköğretim Kurulu tarafından ciddiye alınması, sonuçta akademik özgürlükler açısından pek hoş olmamıştır. Ama ondan öte öğrencilerin buna gerekli cevabı verdiğini düşünüyorum” demişti. (ANKARA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
03.02.2026 15:34

10 milyon avroluk teklif duvara çarptı: Sallai Galatasaray’da kaldı

Galatasaray’ın istikrarlı isimlerinden Roland Sallai için Premier Lig’den gelen 10 milyon euroluk teklif, sarı-kırmızılı yönetim tarafından değerlendirmeye alınmadan reddedildi.

10 milyon avroluk teklif duvara çarptı: Sallai Galatasaray’da kaldı

Fotoğraf: AA

03.02.2026 20:50

Dikili'den Migros depo işçilerine destek: 'İşçilerin talepleri haklıdır, hızlıca karşılanmalıdır'

Dikili’de Migros önünde yapılan açıklamada, depo işçilerinin sefalet zammına ve sendikal baskılara karşı yürüttüğü mücadelenin haklı olduğu vurgulandı. Migros’a boykot çağrısı yapıldı.

Dikili'den Migros depo işçilerine destek: “İşçilerin talepleri haklıdır, hızlıca karşılanmalıdır”

Fotoğraf: Evrensel

03.02.2026 20:39

Frankfurt Havalimanı’nda kar alarmı: Uçuşlar iptal edildi, gecikmeler yaşanıyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle Frankfurt Havalimanı’nda bazı seferler iptal edilirken, çok sayıda uçuşta gecikme yaşandı. Yetkililer, yolculara uçuş durumlarını takip etmeleri çağrısı yaptı.

Frankfurt Havalimanı’nda kar alarmı: Uçuşlar iptal edildi, gecikmeler yaşanıyor

Fotoğraf: L.Filipe C.Sousa/Unsplash

03.02.2026 20:16

Myanmar’da 5,9 büyüklüğünde deprem

Myanmar’ın Magway Bölgesi’nde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 62 kilometre derinlikte gerçekleşen depremde can ya da mal kaybı bildirilmezken, sarsıntının çevre ülkelerde de hissedildiği aktarıldı.

Myanmar’da 5,9 büyüklüğünde deprem

Fotoğraf: DHA

04.02.2026 11:32

Zeytinliği için mücadele veren Çiğdem Arslan: Ne suçlu ne de yetkili var

Hatay'ın Defne ilçesinde TOKİ yolu için zeytin ağaçları kesilen Çiğdem Arslan'ın hukuki mücadelesi sürüyor. Arslan, "Bir buçuk sene geçmesine rağmen ortada ne bir suçlu var ne de bir yetkili" dedi.

Zeytinliği için mücadele veren Çiğdem Arslan: Ne suçlu ne de yetkili var

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!