07 Aralık 2014 13:22

Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçileri direnişe başlıyor

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten atılan 94 işçi, direnişe geçme kararı aldı. İşçiler, Pazartesi günü direniş çadırlarını kuracak.

Paylaş

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten atılan 94 işçi, direnişe geçme kararı aldı. İşçiler, 3 aydır DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş sendikasında örgütlenme mücadelesi veriyordu. Sendikalaşma çalışmaları sebebiyle 4 işçinin işten atılması sonrası işçiler tepki olarak toplu vardiya giriş-çıkış eylemleri başlatmış ancak hastane yönetiminin buna yanıtı 90 sendikalı işçinin daha işten atılması olmuştu.

Bugün Maltepe Sokak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdikleri toplantıyla direnişe başlama kararlarını açıklayan işçiler, Pazartesi günü direniş çadırlarını kuracak.

Toplantıya çok sayıda kitle örgütü ve siyasi parti üyelerinin yanı sıra Maltepe Forumu da katıldı.

Toplantıda konuşan Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Daha iyi yaşam koşulları için, evimize ekmek götürmek için mücadeleye giriştik ve bu nedenle sendikalı olduk. Rektörle konuşmaya gittiğimizde karşımıza bir bilim insanı değil bir patron olarak çıktı, söylemlerinde açıkça biz patronuz, biz işçilerin alın teri üzerinden daha fazla kâr elde etmenin peşinde olduklarını ifade etti. Biz burada onurlu bir direniş sergiliyoruz. Biz bu direnişimizle onları insanların yüzüne bakamayacak duruma getireceğiz. Biz sadece kendimizin değil çocuklarımızın kölece koşullarda çalışmamasının mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, hakkımızı alana kadar direnişimizi sürdüreceğiz." dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘RTÜK’ü havuz medyası yapamayacaksınız!’

SONRAKİ HABER

Elazığ deprem konutlarında çatlak ve çökme!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...