03 Aralık 2014 07:41

Polisten Caferağa Mahalle Evi'ne boşaltma tehdidi

Kadıköy Caferağa Dayanışması tarafından halk yararına kullanılmak üzere bir buçuk yıl önce işgal edildikten sonra “Mahalle Evine” dönüştürülen bina polisler tarafından boşaltılmak isteniyor.

Paylaş

Gezi direnişinin ardından oluşturulan mahalle forumları kullanılmayan binaları, birer dayanışma evine çevirmişti. Kadıköy’deki Caferağa Mahallesi Hacı Şükrü Sokakta bulunan terk edilmiş bir bina da, bir buçuk sene önce tadilattan geçirilerek “Mahalle Evi” haline getirilmişti. 

Ancak Kadıköy Emniyet Müdürlüğü, Mahalle Evi’ni, binanın Maliye Hazinesine ait olduğu gerekçesiyle cuma sabah saatlerinde boşaltmak istiyor.
Caferağa Dayanışması’ndan yapılan açıklamada, mahalle evine sahip çıkma çağrısı yapılarak, “Duyduk ki bir vakittir açık duran kapımızı kapatmaya gelecekler. Güzel olan, yaşayan; her suyu, her ağacı ve her gölgeyi satmaya yeminli zalimler gelip evimizi elimizden almaya kalkacaklar. Elbette hayallerimizden, biriktirdiklerimizden öyle kolayca vazgeçmeyeceğiz. Bu sebeple kalbi bizimle atan herkesi, hep birlikte var olduğumuz bu alanı korumak için 5 Aralık Cuma sabahı saat 09:00'da omuz omuza olmaya, Mahalle Evimizin önüne davet ediyoruz” denildi. 
Mahalle Evi’nde forumlar ve çeşitli atölyeler gerçekleştiriliyor, mahalleliler birlikte yemek pişirip birlikte yiyor. İçinde kütüphanesi, marangozhanesi, karanlık odası ve takas pazarı olan bu ev, aynı zamanda mahallelilerin bir araya geldiği bir buluşma mekanı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kasımpaşalı'nın oyunu bozuldu: Kitap kapağı çalıntı çıktı

SONRAKİ HABER

Soma enerji işçileri de Yatağan'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...