02 Aralık 2014 13:49

Ölümüzü çiğnemeden içeri giremezler

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy’de direnen enerji ve maden işçilerinin özelleştirmeye karşı direnişi sürüyor.

Paylaş

Yatağan Termik Santrali ve bağlı maden ocağını alan şirketin, devralması için son gün olan 5 Aralık yaklaşırken, işçiler de eylemlerine hız veriyor. Yatağan termik santrali önünde barikat kuran işçiler, 444 gün önce kurdukları direniş çadırındaki nöbetlerine de devam ediyor. Direniş meydanında ateşler yakan işçiler, “Özelleştirmecileri içeri almayacağız” diyor.

Konuştuğumuz işçiler, geçtiğimiz pazar günü gece 22.00 sıralarında işyeri çalışma seyrinde bir anormallik olduğunu fark ettiklerini söylediler. Her gece üretmeleri gereken enerjinin miktarını öğrenemediklerini belirten işçiler, “Yetkililer üretimi durduklarını ve sayaçları sıfırlamamız gerektiğini söylediler. Bu durumun devir işleminin başlangıcı olduğunu anladık” dedi. Bunun üzerine sendikalarına ve işçi arkadaşlarına haber verdiklerini ifade eden işçiler, kısa bir süre sonra da barikatlarını kurduklarını anlattılar.

Barikatın kurulduğu andan itibaren ise direniş çadırının önünde büyük bir kalabalık toplandı. Beraberce nöbet tutan işçileri Muğla merkez ve çevre ilçelerden işçiler, işçi aileleri, bölge halkı, KESK’e bağlı sendikalar ve siyasi partiler ziyaret ederek destek verdi. Burada açıklama yapan işçiler “Mücadelemiz, başarıyla sonuçlanıncaya kadar ilk günkü kararlılığıyla devam edecektir. Bizim ölümüzü çiğnemeden hiç kimse işyerimizi devralamayacaktır” dediler. (Yatağan/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kasım ayında 123 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Remziye Teyze’nin zeytin direnişi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...