27 Şubat 2011 08:13

Yüksek yargı akraba doldu!

HSYK tarafından seçilen Danıştay ve Yargıtay üyelikleri 'akraba' kaynıyor. 211 üye arasında HSYK üyeleri ve valilerin eşleri ile kardeşleri de bulunuyor.Bunlardan birisi Yargıtay üyeliğine seçilen HSYK yedek üyesi Hayrettin Türe'nin eşi Suna Türe. Türe, Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi olarak siyasilerin t

Yüksek yargı akraba doldu!
Paylaş

HSYK tarafından seçilen Danıştay ve Yargıtay üyelikleri 'akraba' kaynıyor. 211 üye arasında HSYK üyeleri ve valilerin eşleri ile kardeşleri de bulunuyor.

Bunlardan birisi Yargıtay üyeliğine seçilen HSYK yedek üyesi Hayrettin Türe'nin eşi Suna Türe. Türe, Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi olarak siyasilerin tazminat davalarına bakmıştı.

MHP İl Binası’ndaki pankartı indirtmesiyle adı gündeme gelen daha sonra CHP’li belediye başkanı ve milletvekilleriyle tartışan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un ağabeyi, Tetkik Hakimi Mustafa Abdullah Coş da Yargıtay üyesi olarak atandı. Vali Coş, Mülkiye Başmüfettişiyken, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili iddiaları araştırmış ve iddiaların “asılsız” olduğuna karar vermişti.

Yargıtay üyeliğine atanan bir başka isim de Denizli valisi iken geçtiğimiz Ocak ayında merkeze alınan Hasan Canpolat’ın eşi Ankara Ticaret Mahkemesi üyesi Saliha Nuran Canpolat oldu. HSYK yedek üyesi İbrahim Topuz’un eşi Nurdane Topuz ise Danıştay üyesi olarak seçildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Aile Hekimliği kaosa neden oluyor

SONRAKİ HABER

Şavşat'ta HES'lere geçit yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...