18 Kasım 2014 11:28

BTS’nin İstanbul’daki son durağı Haydarpaşa oldu

Demiryollarının özelleştirilmesine karşı beş koldan Ankara’ya yürüyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) İstanbul’daki son durağı Haydarpaşa Garı oldu.

Paylaş

Demiryollarının özelleştirilmesine karşı beş koldan Ankara’ya yürüyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) İstanbul’daki son durağı Haydarpaşa Garı oldu.

Tarihi Haydarpaşa Garı Merdivenleri’nde bir araya gelen demiryolu emekçileri, Mecliste kabul edilen ‘Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi’ yasa tasarısını protesto etti. Eyleme, Haydarpaşa Garı’nın otel yapılmasına karşı mücadele eden Haydarpaşa Dayanışması üyeleri de destek verdi.

Eylemde basın açıklamasını okuyan BTS Genel Merkezi Hukuk Sekreteri Coşkun Çetinkaya, “AKP Hükümeti, demiryolu hizmetini kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmeyi, ulaşım hakkının metalaştırılmasını ve parası olanın bu hizmetten daha pahalı bir şekilde yararlanmasını, ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımın önünü açmayı planlıyor” dedi. Demiryollarında işletmeciliğin hiç olmadığı kadar güvenilirliğini kaybettiğini söyleyen Çetinkaya, “1995 yılından beri TCDD personelinin yüzde 35 oranında azaltıldığını görüyoruz. Demiryolu hizmetlerinin taşeronlaşmasının hızla yaygınlaşması sonucu esnek ve kuralsız bir çalışma hayatı önümüze konulmuş durumda. Türkiye genelinde de bu böyle. Baktığımız zaman, madenlerde, inşaat sektöründe, tersanelerde, sanayi sitelerinde, fabrikalarda kitlesel iş cinayetleri yaşanıyor” diye konuştu. Çetinkaya, İstanbul’dan sonraki duraklarının sırasıyla İzmit, Adapazarı ve Bilecik garları olacağını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Ülker’i devleştiren biziz'

SONRAKİ HABER

Saldırıya tepki dinmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...