13 Kasım 2014 05:08

16 polis sağlık kontrolünden geçirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "Yasa dışı dinleme yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 16 polis sağlık kontrolünden geçirildi.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "Yasa dışı dinleme yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 16 polis sağlık kontrolünden geçirildi.

Saat 07.00 sıralarında bir minibüsle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 16 polis, sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltındaki polisler yapılan sağlık kontrolünün ardından da, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Annesi rahatsız olduğu için gözaltına alınmayan emniyet müdürü Özgür Nikbay ise bugün emniyete teslim oldu. Nikbay sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

BAŞSAVCILIKTAN YETKİ AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 polise yönelik operasyona ilişkin yetkili olmadıkları yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.
Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

“Yapılmakta olan soruşturmayla ilgili olarak bir kısım medyada söz konusu soruşturmanın yetkisiz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulduğu iddiasıyla soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ve ilgisi olmadığı halde Sulh Ceza Hakimliği'ne asılsız ithamlarda bulunulmuştur. Edirne ve Tekirdağ Emniyet İstihbarat Şube Birimleri'nin 28.10.2014 tarihli Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nın genel tamimine göre koordinatör olarak görevlendirilen İstanbul İstihbarat Şube aracılığı ile soruşturmaya konu içeriği itibariyle sahte belgelere dayalı olarak 2559 sayılı yasa kapsamında önleme dinlemesi talebini yetkili İstanbul CMK 250. Madde ile yetkili hakimliğe yaptıkları, bu mahkemelerden alınan, içeriği itibari ile sahte olan kararlara dayanılarak dinleme yaptıkları, dolayısıyla sahtecilik eyleminin İstanbul'da gerçekleştiği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisiz olduğu yönündeki bir kısım hukukçu medya yazarları tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu'dan CHP adına Dersim özrü

SONRAKİ HABER

'İbrahim Aras, harp silahı ile vurulmuş olabilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...