07 Temmuz 2011 03:43

İşçiler tuvalete gider diye su içmek bile yasaklandı

310 işçinin çalıştığı serum üretimi yapan Polifarma fabrikasında bir hafta içinde 100’den fazla işçi Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. Bir aydır örgütlenme çalışmasıyla neredeyse işçilerin tamamına yakınını üye yapan Petrol-İş Sendikası, işten atmalar üzerine &cc

İşçiler tuvalete gider diye su içmek bile yasaklandı
Paylaş

KADIN İŞÇİLERİN SOYUNMA DOLAPLARINDA KAMERA VAR

Eylemde işçiler adına açıklama yapan Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova 16 saat çalışmanın olduğu fabrikada dört ayda kötü çalışma koşullarından dolayı 900 işçinin işe girip sonra da ayrıldığını söyledi. Fabrikada işçiler tuvalete gider diye su içmenin yasak olduğunu fabrikanın toplama kampı gibi olduğunu dile getiren Turgut Düşova, kadın işçilerin soyunma dolapları dahil her yerde kameraların olduğunu, bu ahlak dışı uygulamalar için suç duyurularında bulunacaklarını belirtti. İçeride daha çok üyelerinin olduğunu, Polifarma patronunun Petrol-İş’i fabrikadan sökemeyeceğini, mücadeleyi uzlaşma olmadığı takdirde daha da büyüteceklerini belirten Düşova, bir yandan da hukuk mücadelesini yürüteceklerini dile getirdi.

Eylemde sık sık “İş, ekmek, özgürlük”, “Polifarmaya sendika girecek başka yolu yok”, “Direne direne kazanacağız”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Polifarma işçisi yanlız değildir” sloganlarını atan işçiler, kazanana kadar direnmekte kararlı olduklarını bildirdiler.

Açıklama sırasında atılan işçilerden biri akrabası olan stajyer öğrencinin stajının da durdurulduğunu söyledi. Bu açıklama işçiler tarafından öfkeyle karşılandı. (Çorlu/EVRENSEL)


İŞÇİLER KARARLI

Füsun Yenier: Atılmadan bir hafta önce arkadaşlar gelerek sendikaya üye olduklarını ve benimde olmamı istediler. Ben daha önce tekstilde sendikalı iş yerlerinde çalıştığımdan ve sendikanın imkanlarını bildiğimden dolayı hiç tereddüt etmeden Petrol-İş’e üye oldum. Ama hemen atıldım. Davamda haklıyım sonuna kadar direneceğim.

Hülya Balkan: Soyunma dolapları dahil sürekli kameralarla izleniyorduk. Çalışma saatlerinde su içmek ve lavabolara gitmek yasak olduğundan bazı arkadaşlarımız böbreklerinden rahatsızlık geçirdi. Yemek molalarımız 45 dakikadan yarım saate düşürüldü. Bunun gibi bir çok problemlerimiz olduğundan dolayı sendikaya üye olduk.

ÖNCEKİ HABER

Ankara Toptancı Hali'nde 'Sağlık' yok!

SONRAKİ HABER

İşçiye fikrini soran yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa