05 Ağustos 2014 14:36

İhsanoğlu: 18 milyon pusula fazla basılmış

CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçime son günler kala yaptığı basın açıklamasında “18 milyon seçim pusulası fazla basılmış” diyerek, “Bu miktardaki oy pusulalarının basılması hangi kanuni gerekçelere göre yapılmıştır?” diye sordu.

İhsanoğlu: 18 milyon pusula fazla basılmış
Paylaş

CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçime son günler kala yaptığı basın açıklamasında “18 milyon seçim pusulası fazla basılmış” diyerek, “Bu miktardaki oy pusulalarının basılması hangi kanuni gerekçelere göre yapılmıştır?​” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Eskişehir’de basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Köşk Adayı İhsanoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) seçim ile ilgili yayınladığı rapora dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Uluslararası teşkilatın, Yüksek Seçim Kurulu mensupları ile konuştuktan sonra raporuna aldığı bir gerçek var. 18 milyon seçim pusulası fazla basılmış.Yani 50 milyona karşılık, 18 milyon. Elbette pusulaların bir kısmı zarar görebilir, yağmur olur, çamur olur, sel olur ama bu kadar, 18 milyonu basmak ne manaya gelir? Bunun bir orantısı yok mu kanunda? 18 milyon pusula kimin emrinde, nasıl kullanılacak? Sorumluluk kime aittir? Bunun sayımı yapıldı mı? Bu miktardaki oy pusulalarının basılması hangi kanuni gerekçelere göre yapılmıştır? Hukuki temeli nedir ve kimin talimatı ile yapılmıştır? Türk vatandaşları bunu bilme hakkına sahiptir. Ve biz bu cevabı bekliyoruz. Bu cevabı vermeyenler, vazifelerini ve sorumluluklarını suistimal ediyorlar demek.” (Eskişehir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

BTS: YHT\'de arızanın sebebi yoğun yağmur değil

SONRAKİ HABER

CHP’den Davutoğlu hakkında gensoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...