15 Temmuz 2014 23:24

Demirtaş Esenyurt’ta seçim bürosunu açtı

İstanbul Esenyurt İlçesi'nde Cumhurbaşkanlığı seçim bürosunun açılışına katılan HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, "Kendisi dışında hiçbir anlayışı tanımayan, kabul etmeyen, anlayışa Türkiye'deki özgürlük, demokrasi, emek ve barış savunucuları olarak elbette boyun eğmeyeceğiz. Çaresiz olmadığımızı, bunlara boyun eğmediğimizi göstereceğiz" dedi.

Demirtaş Esenyurt’ta seçim bürosunu açtı
Paylaş

İstanbul Esenyurt İlçesi'nde Cumhurbaşkanlığı seçim bürosunun açılışına katılan HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, seçimlerin iki tarafı olduğunu vurgulayarak "Bir tarafta hiçbir farklılığa tahammülü olmayan, kendisi dışında hiçbir anlayışı tanımayan, kabul etmeyen, 'bu devlet benimdir, başkasına yedirme' diyen bir anlayış var. Bizler bu anlayışa Türkiye'deki özgürlük, demokrasi, emek ve barış savunucuları olarak elbette boyun eğmeyeceğiz. Çaresiz olmadığımızı, bunlara boyun eğmediğimizi göstereceğiz" dedi.

Pınar Mahallesi'nde yapılan büro açılışına HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, HDP PM Üyesi Garo Paylan, HDP İstanbul il ve ilçe örgütü üye ve yöneticilerinin katıldı.

Esenyurtta yaşayan yurttaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, konuşmasına alanda bulunan yurttaşları selamlayarak başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine işaret eden Demirtaş, seçimlerin bugüne kadar yapılan bütün siyasi seçimlerden daha önemli olduğunu vurguladı. Seçimlerin iki tarafı olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bir tarafta hiçbir farklılığa tahammülü olmayan, kendisi dışında hiçbir anlayışı tanımayan, kabul etmeyen, 'bu devlet benimdir, başkasına yedirme' diyen bir anlayış var. Bizler bu anlayışa Türkiye'deki özgürlük, demokrasi, emek ve barış savunucuları olarak elbette boyun eğmeyeceğiz. Çaresiz olmadığımızı, bunlara boyun eğmediğimizi göstereceğiz" dedi. Alanda bulunan kadın ve gençlere seslenen Demirtaş, "Sizden ricam bu kısa süre zarfında ev ev dolaşıp, kafasında soru işareti olan, bizimle ilgili ön yargısı olan herkese bugün açıkladığımız yeni yaşam fikirlerini anlatmanızdır" şeklinde konuştu. Konuşmasında eşit ortak yaşama vurgu yapan Demirtaş, "Bizler bu ülkede birbirimizin dilini, dinini, mezhebini inkar etmeden, baskı kurmadan yaşayabiliriz" diye konuştu.

EMEKÇİLERE ÇAĞRI

"Emeğiyle, alın teriyle geçinenler" diyerek emekçilere seslenen Demirtaş, yoksulluğun, işsizliğin ve var olan gidişatı değiştirmek işçi ve emekçilerin elinde olduğunu ifade etti. Demirtaş şunları söyledi: "İşçi ve emekçiler barış, eşitlik ve özgürlükten yana tutum almalıdır. El birliğiyle yaratacağımız Türkiye'de, her birimiz yaşadığımız her yerde korkmadan, kaygı duymadan, karnımız doyarak, başkasına muhtaç olmadan daha özgür yaşayacağız."

'KÜRTLÜĞÜMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM'


"Benimle ilgili tek kaygınız Kürt olmaksa, Kürt olmamsa bunu bir bahane yapmamalısınız" diyen Demirtaş, "Ben Kürtlüğümden vazgeçmeyeceğim. Bugüne kadar kendine Türküm diyen, milliyetçiyim diyen, bizi aldatan, ülkeyi peşkeş çekenler benden daha mı kıymetli iyi bakın. Mesele Türk olmak, Kürt olmak değil, insan olmak, vicdanlı olmak, ahlaklı olmak meselesidir. Çankaya'ya halk çıkınca ancak bu ülkenin önü açılır" ifadelerini kullandı.

'NE FİLİSTİN'E NE DE KOBANÊ'YE SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Filistin ve Rojava'da yaşanan saldırılara da değinen Demirtaş, "Türkiye'de barışı inşa ederken Ortadoğu'daki vahşete de sessiz kalmayacağız. Ne İsrail'in mazlum Filistin halkına vahşetine sessiz kalacağız, ne de IŞİD çetecilerinin Rojava'ya, Kobanê'ye dönük saldırılarına sessiz kalacağız. Bütün halklarla, ezilenlerle dayanışma içinde olacağız. Özellikle AKP'nin destekleyip büyüttüğü bu çetelere buradan seslenmek istiyorum; siz AKP'nin gücünden destek almış olabilirsiniz, ama unutmayın mazlum haklar kendi toprağında sizin gibi barbarlara teslim olsalardı bugün bu topraklarda insanlık yaşamazdı. Siz oradan defolup gidinceye kadar b halkın yiğit evlatları Rojava ile dayanışma içinde olacaklar" dedi.

'İNSANLARI KATLEDEN IŞİD'İN MÜSLÜMANLIKLA ALAKASI YOK'


İslamiyet ve Müslümanlık adına insanları katleden çetecilerin insanlıkla ve Müslümanlıkla hiçbir alakalarının olmadığını vurgulayan Demirtaş, IŞİD'in Kobane Kantonu'na yönelik devam eden saldırılarına dikkat çekerek, "Kobanê Kantonu'nun etrafını saran çeteciler günlerdir Kobane'yi düşürmeye çalışıyorlar. Bu ülkenin ne Başbakan'ı ne Dış İşleri Bakanı tek bir kelime etmiyor IŞİD'e. İşte bu anlayış Türkiye'yi bataklığa çekiyor" dedi.

'KOBANÊ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR'

Demirtaş konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Bugün Kobane'yi teslim alırlarsa bir hafta sonra Hatay'ı teslim alacaklar. Adana'ya, Mersin'e de gelecek bunlar. O nedenle Türk halkının Kobanê'yi yalnız bırakmaması lazım. Kobanê IŞİD çetecilerinden temizlenmedikçe bizler için kırmızıçizgidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu politikasını oluşturanlar da bu anlayıştan vazgeçmelidir."

Demirtaş konuşmasının ardından alandan ayrılırken, seçim bürosunun açılışı halaylar ve zılgıtlar eşliğinde yapıldı. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD neden Kobani’yi hedef alıyor?

SONRAKİ HABER

IŞİD gelince asker gidiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa