25 Haziran 2014 18:03

Gül’le son görüşme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Köşk seçimiyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile son bir istişare yapacağını söyledi.

Gül’le son görüşme
Paylaş

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Köşk seçimiyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile son bir istişare yapacağını söyledi.

AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Irak’ta rehin tutulan Türkiye vatandaşları için açıklamalar yapan muhalefeti eleştirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin MHP’yi “marjinal sol örgütlerin maymunu” haline getirdiğini ileri süren Başbakan, “Ey Bahçeli, senin ölüm tehditlerine bile boyun eğmeyiz, pabuç bırakmayız” diye konuştu.

‘KANLI, ALÇAKÇA BİR SİYASET’

Başbakan Irak’ta rehin tutulan vatandaşlar için, “Ne yapılması gerekiyorsa fazlasıyla yapıyoruz”  diye iddia etti. “Musul’da alıkonulan kardeşlerimiz için yoğun irtibat halindeyiz. Her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız” diyen Başbakan, CHP ve MHP’nin milletin sorumluluğunu taşımadığını iddia etti. CHP, MHP ve medyayı eleştiren Başbakan şu ifadeleri kullandı: “Bizim 80 vatandaşımız bir örgütün elinde alıkonulmuş haldeler. Bu CHP, MHP ve onların yandaş medyası bizim bu örgütle ilgili kışkırtıcı açıklama yapmamızı, adeta yangına körükle gitmemizi bekliyorlar. İşte bu kanlı, alçakça bir siyasettir.”

‘AFEDERSİNİZ MAYMUNU HALİNE GETİRDİ’

Konuşmasında uzun uzun muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Ne CHP’de ne MHP’de ilke kalmadı, sınır kalmadı, fikir zaten hiç kalmadı. Devlet Bahçeli MHP’yi aldı CHP’nin yedeği, Pensilvanya’nın oyuncağı, marjinal sol örgütlerin affedersiniz maymunu haline getirdi” dedi.

GÖRÜŞME
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan AKP’nin cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin “Cumhurbaşkanı ile son bir istişare yapacağım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge’de festival zamanı

SONRAKİ HABER

CIPOML: Ortadoğu’dan elinizi çekin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...