12 Haziran 2014 14:15

'Maliyetli' hastalıkların hastanesi de kapatılıyor

Sağlık meslek örgütleri, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çalışanlar ve hastaların, hastanenin kapılmasıyla mağdur olacağı uyarısında bulundu.

\'Maliyetli\' hastalıkların hastanesi de kapatılıyor
Paylaş

Sağlık meslek örgütleri, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çalışanlar ve hastaların, hastanenin kapılmasıyla mağdur olacağı uyarısında bulundu. SES Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen örgütler adına konuşan SES Genel Başkanı Gönül Erdem, AKP hükümetinin uzun sürelik hastalıkları “maliyetli olduğu” gerekçesiyle sağlık sigortası kapsamından çıkardığı gibi uzun süreli sağlık hizmeti veren hastaneleri de kapatmaya çalıştığını söyledi.

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin birleşme adı altında kapatılmaya çalışıldığını belirten SES Genel Başkanı Gönül Erdem, hastanenin Ege Bölgesi için önemine değinerek, “400 genel ve 30 yoğun bakım yatağıyla her üç solunum sistemi hastasında birine hizmet veren göğüs hastanesi, siyasal iktidar tarafından genel hastane haline getirilip kurumsal kimliği ve özlüğü yok edilerek kapatılmak istenmektedir” dedi.

KAPATMA DEĞİL KORUMA GEREK

Hastane kapatılınca hastaların mağdur olacağının altını çizen Erdem, hastanenin ikinci ve üçüncü basamak hizmet sunduğunu, nitelikli elemanının diğer hastanelere oranla daha çok olduğunu ve bu yüzden de kapatılmak yerine özenle korunması gerektiğini söyledi. Göğüs hastalıklarının Türkiye'de gittikçe artığını vurgulayan Erdem, Sağlık Bakanlığı verilerinin de bunun doğrulamasına rağmen hastanenin böyle bir ortamda kapatılmasının makul bir açıklaması olamayacağını ifade etti.

UZMANLAŞMIŞ HASTANE YOK OLUYOR

Hastanenin “dal hastanesi” olma niteliğinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı uyarısında bulunan Erdem, hastanesi olmayan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'yle protokol imzalatılarak,  İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin belli bir dalda uzmanlaşmamış genel bir hastane konumuna geleceğini belirtti. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Reyhanlı dosyası tekrar Hatay’da

SONRAKİ HABER

Hastanenin kapatılmak istenmesine karşı iş bıraktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa