09 Nisan 2014 20:23

Laboratuvar ortamında kulak ve burun

Bilim insanları, pek çok laboratuvarda kök hücreden laboratuvar ortamında organ üretmek için çalışıyor. İngiltere’de bu hayal başarıya ulaştı.

Laboratuvar ortamında kulak ve burun
Paylaş

Bilim insanları, pek çok laboratuvarda kök hücreden laboratuvar ortamında organ üretmek için çalışıyor. İngiltere’de bu hayal başarıya ulaştı. Bilim insanları kök hücreleri kullanarak  laboratuvar ortamında, burun, kulak ve kan damarlarını yapmayı başardı. Artık İngiltere’den şanslı birkaç hastaya laboratuvar ortamında yapılmış kan damarları, gözyaşı kanalları, soluk borusu nakledilmiş bulunuyor. Araştırmacılar yakında vücudun diğer parçalarını da insan vücuduna nakletmeyi planlıyorlar. Dünyanın ilk laboratuvar ortamında kök hücrelerden yapılmış burnunu nakletmeye hazırlanıyorlar.
İngiltereli ekip daha önce kan damarları, gözyaşı kanalları ve soluk borusu yapılarında kullanılan polimer için patent aldı. Geçen yılın sonlarında Hindistan ve Londra’da test laboratuvarlarında yapılan kulaklar için testler başladı. Bu sayede kulakları olmadan doğan insanlar için bir fırsat doğacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mars\'ın zıtlığı

SONRAKİ HABER

Mecidiyeköy\'deki rezidans inşaatında iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...