14 Şubat 2014 06:00

Yine tapu yine mecburiyet

Geçtiğimiz günlerde Kayseri’nin merkez ilçelerinden Melikgazi’nin AKP’li Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Bağları Selçuklu Mahallesi’ni ziyaret etti.

Yine tapu  yine mecburiyet
Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Kayseri’nin merkez ilçelerinden Melikgazi’nin AKP’li Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Bağları Selçuklu Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin sebebi tapu meselesiydi. Bence tapu bahane, oy şahane. Eskişehir Bağları halkı olarak üvey ve lanetli evlat konumundayız. Koskoca Eskişehir Bağları’da bir sağlık ocağı ve sadece bir sosyal tesis var. Çöpler burada haftada bir toplanıyor. Bir de tapuyu almak içinde SGK’ye iki bin TL istiyorlar. Ayrıca bir kişiyi sigortalı göstermemizi istiyorlar. 1996 yılında inşaata başladığında bu şart söylenmedi. Şimdi ise bir kişiyi sigortalı göstereceksiniz diyorlar. 1996 yılından beri emlak vergisi veriyoruz. Bildiğimiz kadarıyla arsa tapusu olandan emlak vergisi alınmaz. Elektirik ve su aboneliğimiz kat kat verildi. Ve şimdi tespit edilen aboneliği iptal edip, tek bir saat üzerinden verilecekmiş. Kısacası ‘aba altından, sopa gösteriyorlar.’ Zorda bırakıp oy istiyorlar.
Eskişehir Bağları, Kayseri’de işçilerin yoğun yaşadığı bir mahalle. Ben de işçiyim. Ben Eskişehir Bağları halkından tek bir şey istiyorum. Tek yumruk olalım ve bunları sandığa gömelim.

Kayseri’den bir işçi

ÖNCEKİ HABER

Yatağan’da duvara toslayacaklar

SONRAKİ HABER

Yeni hayat, eski Dewran!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...